SEOBird Life denuncia l'extracció d'arena d'una platja de nidificació d'aus protegides al Delta

Els fets han succeït a la Platja del Serrallo, al terme municipal de Sant Jaume d'Enveja.

Una de les pales extraient arena de la platja del Serrallo.
Una de les pales extraient arena de la platja del Serrallo.
Redacció
15 de juny del 2018
Actualitzat el 17 de juny a les 10:24h
Este divendres els ecologistes de SEOBirdLife s'han vist sorpresos per la presència de diferents màquines a la platja del Serrallo, situada dins del terme municipal de Sant Jaume d'Enveja.

Segons explica Sofia Rivaes, de SEOBirdlife Delta de l'Ebre, testimoni dels fets, "hem vist diferents màquines treballant i, com a mínim, dos camions transportant arena. Pensem que l'estan transportant cap a l'Illa de Buda, ja que ens han dit que allà també hi havia tràfecs de camions, però no en tenim cap constància oficial, ni sabem si ho fan amb permís o sense."

Els ecologistes han denunciat els fets al Departament de Territori, per extracció d'arena de la platja en una zona del Parc Natural del Delta, "creiem que això deu ser un tema de Costes, però és que esta platja és una zona de nidificació d'una espècie prioritària com el Corriol Camanegre (Charadrius alexandrinus) i ara, a més, és època de nidificació. A banda, molt a prop d'allí, a la platja d'Eucaliptus, hem trobat evidències de nidificació de la tortuga babaua, una espècie protegida en perill d'extinció, i això podria posar en risc la seua nidificació."