«Pilars per la llibertat»: la nova acció de l'ANC arreu del territori pels presos polítics

A Xerta, poble de naixement de Carme Forcadell, també es faran castells | Dissabte es compleixen 8 mesos de l'empresonament de Jordi Cuixart i Jordi Sànchez

Els llaços grocs al parc de la Ciutadella.
Els llaços grocs al parc de la Ciutadella. | Adrià Costa
Redacció
13 de juny del 2018
Actualitzat el 14 de juny a les 10:08h
L'expresident de l'Assemblea Nacional Catalana, Jordi Sànchez, i el president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, compliran vuit mesos empresonats a Soto del Real este dissabte. Les entitats sobiranistes no volen que la situació arribe a un estadi de normalitat i, per este motiu, l'ANC ha convocat una nova acció per a este cap de setmana que implicarà ciutats i pobles d'arreu de Catalunya.

A partir de les 18:30h d'este dissabte, s'aixecaran "pilars per la llibertat" als municipis de naixement dels líders sobiranistes empresonats o exiliats. Concretament, hi haurà castells a Amer (Carles Puigdemont), Barcelona (Sánchez, Ponsatí, Forn i Comín), Caldes de Montbui (Romeva), Parets del Vallès (Turull), Sallent (Gabriel), Santa Perpètua de Mogoda (Cuixart), Sant Vicenç dels Horts (Junqueras), Terrassa (Rull i Puig), Torroella de Montgrí (Bassa), Vic, (Rovira), Vallfogona de Balaguer (Serret), Xerta (Forcadell). 

A Barcelona, la concentració tindrà lloc a la plaça de Catalunya. "Que ningú es quedi a casa! Per totes les víctimes de la repressió, tothom al carrer", reclama l'ANC.