En marxa un pla d'ocupació impulsat per la Diputació per millorar entorns naturals de 12 pobles de la Terra Alta

Un grup de 5 persones que es trobaven en situació d'atur són les encarregades de dur a terme les actuacions previstes

Els cinc operaris han estat contractats per sis mesos com a mínim.
Els cinc operaris han estat contractats per sis mesos com a mínim. | Cedida
Redacció
13 de juny del 2018
Actualitzat a les 17:36h
La Diputació de Tarragona, en col·laboració amb el Consell Comarcal de la Terra Alta, ha impulsat un any més el Pla d'Ocupació en esta comarca, amb l'objectiu d'afavorir la inserció al mercat laboral de persones en situació d'atur i, alhora, de condicionar entorns naturals, tenint en compte les necessitats dels municipis.

Els integrants del Pla d'Ocupació Comarcal de la Terra Alta, que està en marxa des de fa un mes, estan treballant en la neteja i millora d'espais mediambientals i àrees de lleure i la neteja d'accessos als municipis. A més, també realitzen tasques de manteniment de recorreguts, rutes i espais artístics que conformen el paquet d'actius turístics més importants de la comarca i alternativament es durant a terme tasques de manteniment d'equipaments municipals. Arnes, Bot, Batea, la Fatarella, Horta de Sant Joan, el Pinell de Brai, Gandesa, Caseres, Corbera d'Ebre, la Pobla de Massaluca, Prat de Comte i Vilalba dels Arcs són els municipis d'actuació.

Un grup de 5 persones (4 peons i un responsable), que es trobaven en situació d'atur, són les encarregades de dur a terme les actuacions de millora previstes, durant un període de 6 mesos com a mínim. Els integrants reben formació complementària dirigida a millorar les seves habilitats personals i professionals i a afavorir la posterior inserció al mercat laboral. A més, en finalitzar el pla, la Diputació també els oferirà suport en la recerca activa de feina, orientació laboral i els farà un seguiment per avaluar la seva situació laboral. Des de l'any 2013, una trentena de persones han participat en els plans d'ocupació impulsats per la Diputació a la Terra Alta.

El Pla d'Ocupació de la Terra Alta està emmarcat amb els Plans d'Ocupació Comarcals que la Diputació impulsa anualment en col·laboració amb els consells comarcals amb l'objectiu de dinamitzar el mercat laboral al Camp de Tarragona i a les Terres de l'Ebre. Amb els 10 plans previstos per al 2018 es milloraran entorns naturals i urbans de 139 municipis (un 73% del total de municipis de la demarcació) i que proporcionaran feina a 50 persones.