solidaritat

L’Obra Social de La Caixa aporta 20.000 € al projecte de Tiquet Fresc del Consell Comarcal del Baix Ebre

L'any 2017 esta acció solidària va beneficiar 429 famílies de la comarca

per Redacció, Camarles, 13 de juny de 2018 a les 16:37 |
Un dels establiments de Camarles que col·laboren amb el Tiquet Fresc. | Cedida
Aquesta informació es va publicar originalment el 13 de juny de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Obra Social de La Caixa ha renovat l'aportació de 20.000 euros per finançar enguany el 50 per cent del projecte Tiquet Fresc, una iniciativa que impulsa el Consell Comarcal del Baix Ebre amb l'objectiu d'atendre les necessitats bàsiques d’alimentació de la població mes desfavorida de la comarca. La presidenta del Consell Comarcal del Baix Ebre, Sandra Zaragoza i el director territorial de CaixaBank a Catalunya, Jaume Masana, han signat este dimecres a l'ajuntament de Camarles el conveni que regula esta col·laboració econòmica entre ambdos institucions.

La presidenta comarcal ha agraït la col·laboració de la Fundació Bancària la Caixa en esta iniciativa solidària i ha remarcat que gràcies a la implicació de l’Obra Social estos ajuts poden arribar a un major nombre de famílies del Baix Ebre.


L'any 2017 esta acció solidària va beneficiar 429 famílies del Baix Ebre, 20 més que al 2016. Per municipis, on es van atendre més famílies va ser a Deltebre (109), Roquetes (71), L’Ametlla de Mar (67), Camarles (46), l’Aldea (43), l’Ampolla (41) i el Perelló (23). L'àmbit d'actuació exclou Tortosa, que compta amb els seus propis serveis socials.

Masana ha explicat que col·laboracions amb projectes solidaris com el del Tiquet Fresc són possibles gràcies als clients que l'entitat bancària té al Baix Ebre. "Gràcies a estos clients podem fer esta acció social i estem molt satisfets de fer-ho amb una iniciativa innovadora com és la del Tiquet Fresc", ha assenyalat.

Un cop signat el conveni, la presidenta comarcal i el director territorial de l'entitat financera han visitat Germans Marin i Lo Mercadet, dos establiments de Camarles que col·laboren amb el Tiquet Fresc i on han enganxat un nou adhesiu que els identifica com a establiments adherits. A l'acte també hi han assistit el vicepresident comarcal responsable de l'àrea de Serveis a les Persones, Lluís Espinach, el conseller comarcal de Serveis Socials, Carlos Serra, i per part de Caixabank, la directora de Banca d'Institucions i la directora d'Àrea de Negoci a les Terres de l'Ebre, Tatiana Caro i Ingrid Borràs, respectivament.

El Tiquet Fresc és una iniciativa que permet complementar la dieta de les persones que es troben en el llindar de la pobresa amb productes frescos, per tal d’aconseguir una dieta equilibrada i saludable. El projecte compta amb cinc tiquets d'imports diferents segons el tipus d'aliment: peix (15€), carn (10€), làctics (10€), fruita i verdura (10€) i pa (7€).


Esta iniciativa es finança amb l’aportació que hi fa el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat a través del Contracte Programa i a la col·laboració de l’Obra Social la Caixa. L’any passat es van destinar a este programa 41.050 euros.
 
Els destinataris d'estos ajuts han d'acreditar que tenen dificultats per cobrir les seues necessitats bàsiques perquè no tenen ingressos o són insuficients. Un cop feta la valoració, els Serveis Socials de l’ens comarcal determinen seguint criteris objectius l'ajut a concedir. Els tiquets es poden bescanviar en comerços de proximitat adherits al projecte. El 2017 n'hi van haver 68, quatre més que l'any anterior.

 

Participació