La platja i el parc de Garbí tornen a ser escenari de la revetlla de Sant Joan a la Ràpita

La flama del Canigó, la foguera a la platja, castell de focs, sopar popular, ritmes tradicionals i concerts amb Mano’s Rock i Mascarats, com a caps de cartell, composen el programa

Cartell de la revetlla a la Ràpita.
Cartell de la revetlla a la Ràpita. | Cedida
Redacció
13 de juny del 2018
Actualitzat a la 13:27h
És un dels esdeveniments més esperats de l’estiu, precisament el que li obre les portes amb una nit màgica que la Ràpita viurà per tercer any consecutiu a la platja i al parc de Garbí.

L’Ajuntament rapitenc, amb les regidories de Festes i de Cultura al capdavant, ha preparat tota una programació, en col·laboració amb la colla de diables Diabmonis, per fer de la Revetlla de Sant Joan una festa molt especial i popular. “Una nit en què el mar, el foc i la música es combinaran per crear un ambient fantàstic que il·lusiona els veïns del poble i que cada cop atreu també més visitants arribats d’altres poblacions de les comarques veïnes”, segons ha destacat la regidora de Cultura, Èrika Ferraté.

Cultura i Festes, com a regidories encarregades de l’organització, han volgut donar el seu agraïment a totes les entitats del poble “que treballen dur per fer que, de nou, la revetlla sigui un èxit”, ha afirmat Ferraté. Entre estes, la colla Diabmonis té un paper protagonista. “Esta nit de foc té una tradició i un simbolisme que la fa especial, i poder viure-la a la platja, amb castells de foc, foguera i música la fan màgica”, ha apuntat Alfredo Vidal, component de la colla de diables.

I és que des que fa dos anys la Ràpita va recuperar la revetlla a la platja, la celebració del solstici d’estiu s’omple amb centenars de persones a l’epicentre de la festa, que és el parc i la platja de Garbí. Enguany és també en este punt on arribarà a les 20.30 hores la flama del Canigó, de la mà pel Club Fondistes Rapitencs i el Club BTT la Ràpita, i tot seguit, l’alcalde, Josep Caparrós, farà la lectura del manifest al Parc de Garbí.

Serà el punt d’inici de la revetlla, que començarà a agafar ritme (20.45 hores) amb actuació de la Banda de Tambors i Cornetes de la Ràpita, la ballada dels Gegants a càrrec de la Colla Gegantera i Dolçainera i l’Esbart Dansaire Rapitenc, i l’actuació de batucada a càrrec de Batuxaik.

Tot seguit es farà el sopar popular, per al qual Diabmonis organitza els serveis de barra i de barbacoa, amb entrepans i begudes. Tothom qui vulgui adquirir tiquets per als entrepans (3,5 euros) podran fer-ho a partir de dilluns 18, fins divendres 22 de juny a Ràdio Ràpita, la panificadora Pirsa, Bar Stella, L’Eixam i Bar Maria. També s’habilitaran taules i cadires a la platja a disposició de les persones que disposin de tiquets d’entrepans per torrar a les barbacoes.

A les 00.00 hores tindrà lloc l’encesa de la foguera i el castell de foc, i a les 00.30 hores començaran els concerts que acompanyaran la nit de Sant Joan, amb els grups Mascarats i Mano’s Rock, i a continuació, DJ Joel Chalé per acomiadar la festa.

Mano's Rock és un grup de versions format a l'agost del 2010 a Marçà (Priorat). Compten amb un directe de prop de dues hores de duració, on hi tenen cabuda el rock, el pop, l'ska, el reggae o el punk entre d'altres, i on es repassen tots els grans clàssics que han marcat el rock català, espanyol i internacional.

Pel que fa a Mascarats és un grup vingut de La Sénia que combina el reggae amb els ritmes més contundents del rock. La formació es caracteritza sobretot per les seues lletres potents i reivindicatives, amb les quals creen alhora un ambient festiu als directes.

L’organització convida tothom a viure la màgia de la revetlla de Sant Joan de forma cívica. Està previst que la festa acabi a les 5 de la matinada per donar temps als serveis de neteja a deixar la platja en condicions per a l’ús dels banyistes diumenge al matí. “Esperem que tothom gaudisca molt de la revetlla, que ho faça cívicament i xalant com sabem fer, i agraïm a totes les entitats del poble que hi participen per fer entre tots més gran esta nit”, ha conclòs el regidor de Festes, Enric Vidal.