La Biennal d'Art Ciutat d'Amposta mostra les obres de 17 artistes en l'edició en què s'han presentat més creacions

La quinzena edició de la BIAM 2018 obrirà este dissabte les portes al Lo Pati-Centre d'Art

Pla obert de la BIAM al Lo Pati-Centre d'Art.
Pla obert de la BIAM al Lo Pati-Centre d'Art. | Cedida
Redacció
12 de juny del 2018
Actualitzat a les 18:52h
La quinzena edició de la Biennal d'Art Ciutat d'Amposta, BIAM 2018, obrirà este dissabte amb les obres dels 17 artistes seleccionats per esta ocasió. El concepte habitar, la memòria històrica, la col·lisió entre el que és analògic i el que és digital són algun dels grans temes presents. En esta edició s'han presentat 160 obres, una xifra rècord. Les obres han arribat d'artistes d'arreu del país i són d'una gran qualitat artística. Això ha fet que el jurat, integrat per Joan Canela, Núria Enguita, Alexandra Laudo i Martí Manen hagen seleccionat quatre obres més que en l'edició del 2016. Totes estaran exposades a Lo Pati-Centre d'Art de les Terres de l'Ebre fins al 29 de juliol i la guanyadora es donarà a conèixer dissabte a la tarda, en la inauguració. El certamen, dirigit per l'artista ampostí Manel Margalef, es considera un termòstat de la creació contemporània, des dels artistes emergents fins als més consolidats.

Els artistes seleccionats són Abel Jaramillo, Amaia Molinet, Ana H. del Amo, Antònia del Río, Antonio Gagliano, Carlos Valverde, David Mutiloa, Diego Paonessa, Elena Aitzkoa, Francisco Navarrete, Laura Llaneli, Lluc Baños, Lola Lasurt, Lúa Coderch, Mario Santamaría, Matteo Guidi i Mònica Planes.

Pel que fa a les obres proposades, hi ha diferents formats, des de l'audiovisual i el videoart fins a la fotografia, passant per la instal·lació i la creació d'espais que distorsionen la percepció del mateix centre d'art. Manifestacions artístiques que reflexionen sobre temàtiques diferents com ara la reubicació del que és analògic en el món digital, la memòria històrica o el concepte d'habitar i de com reformular l'espai.

"Les obres seleccionades no són més que un reflex de la diversitat de llenguatges que busquen qüestionar la nostra mirada crítica, enfront d'allò que més ens preocupa del context social que ens rodeja i acaben reflectint la postura de l'artista enfront de la societat", apunta Manel Margalef, director de la BIAM, que destaca que s'ha intentat que hi haja paritat entre homes i dones i un "diàleg intergeneracional".

Per la seua banda, Aida Boix, directora de Lo Pati, ha destacat el fet de celebrar la quinzena edició de Biennal. "Al llarg d'estos vint-i-nou anys la BIAM ha sigut i és una important plataforma per a donar a conèixer artistes emergents que després han tingut una important trajectòria i a l'hora donar suport a artistes ja consolidats", ha conclòs.