La Cala reunix este diumenge una quarentena de cuiners amateurs en la Diada dels Fideus Rossejats

La diada servix per concloure les Jornades Gastronòmiques i també coincidix amb la Festa del Mar, amb descomptes per practicar activitats aquàtiques

Imatge d'arxiu de L'Ametlla de Mar.
Imatge d'arxiu de L'Ametlla de Mar. | Sílvia Berbís
Redacció
09 de juny del 2018
Actualitzat a les 8:54h
Els entorns de la Confraria de Pescadors i la fàbrica de gel són l'escenari escollit per concentrar la festa de cloenda de les Jornades dels Fideus Rossejats de l’Ametlla de Mar, que acaben este diumenge. Una quarantena de cuiners amateurs tornaran a protagonitzar el Concurs dels Fideus Rossejats, que organitza l'Àrea de Turisme i que arriba als 24 anys. 
 
Veure els procediments tradicionals dels cuiners participants a l'hora de preparar els fideus rossejats sempre ha suposat un atractiu i un motiu de festa pels visitants, que en esta ocasió es complementarà amb les degustacions de fideus al preu d'1 euro per plat i de seitó fregit a 2 euros el tiquet.
 
Paral·lelament a la celebració del concurs gastronòmic, també s'ha organitzat la Mostra de Vins de la DO Terra Alta, que oferirà la possibilitat de degustar les diverses propostes al preu d'1 euro per copa i d'adquirir una copa de vidre serigrafiada per a l'ocasió al preu de 3 euros.
 
Miquel del Roig i la Xaranga Suquet Calero seran els encarregats d'amenitzar musicalment la festa. El cantautor local oferirà el seu tradicional repertori festiu al migdia, mentre que la xaranga amenitzarà l'ambient al port pesquer mentre cuinen els concursants, des de les 10 h del matí.
 
Esta Diada servix per tancar les Jornades Gastronòmiques on participen diversos restaurants que oferixen menús amb els fideus rossejats com a plat destacat, i bars de la població que participen en la Ruta de la Tapa Marinera. Tota la informació es pot consultar aquí

També coincidix amb la celebració de la Festa del Mar, amb descomptes per practicar diverses activitats aquàtiques, com batejos de submarinisme, creuer en veler, motos d’aigua, caiac, sortides en vaixell, flyboard i snorkel. Podeu consultar-ho aquí.