El GALP Mar de l’Ebre adjudica un milió d'euros a 31 projectes

És la proposta per als anys 2018 i 2019 que ara haurà de ratificar la direcció general de Pesca i Afers Marítims de la Generalitat

GALP Mar de l'Ebre
GALP Mar de l'Ebre | Cedida
Redacció
08 de juny del 2018
Actualitzat el 09 de juny a les 9:23h
L’assemblea general ordinària del Grup d'Acció Local (GALP) Mar de l’Ebre es va reunir dimecres a Sant Jaume d’Enveja per donar compte de la resolució per a l’atorgament d'un milió d'euros en ajuts del Fons Europeu Marítim i de la Pesca (FEMP) i de la conselleria d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació a un total de 31 projectes dels municipis costaners de les Terres de l’Ebre. Ara la direcció general de Pesca i Afers Marítims de la Generalitat ha de ratificar-ho emetent la corresponent resolució i comunicar-ho de forma oficial als beneficiaris.
 
En total a la convocatòria de 2018 i 2019 s’han presentat 64 sol·licituds, de les quals 45 han estat acceptades i 31 en rebran finançament. Els projectes es finançaran entre un 40% i un 80%. La quantitat màxima subvencionable pel projecte és de 150.000 euros.
 
Dels 31 projectes, 24 són productius i 9 són no productius. Pel que fa als municipis, la Ràpita s’emporta el 34% dels ajuts, seguit de Deltebre amb el 22% i l’Ametlla de Mar i l’Ampolla amb un 13%. A Amposta s’executaran un 9% dels projectes seguit d’Alcanar amb un 6% i Sant Jaume d’Enveja amb un 3%.
 
Per al gerent del GALP Mar de l’Ebre, Joan Alginet “esta primera convocatòria ha estat tot un èxit, ja que malgrat les incerteses i els problemes administratius hem aconseguit adjudicar el milió d’euros previstos.” També ha lamentat que queden projectes fora per manca de pressupost, però ha reconegut que "esta és la tònica general en convocatòries d'ajut que es regixen pels criteris de concurrència i competència".