Festa del Renaixement

Un espectacle dirigit pel coreògraf Roberto Oliván, principal novetat de la XXIII Festa del Renaixement

Este dijous s'ha presentat la imatge de la nova edició de la Festa i els espectacles de pagament

per Redacció, Tortosa, 7 de juny de 2018 a les 15:38 |
Presentació de la XXIII Festa del Renaixement de Tortosa | Cedida
Aquesta informació es va publicar originalment el 7 de juny de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La XXIII Festa del Renaixement de Tortosa ha començat a escalfar motors amb la presentació de la imatge d'esta edició. Enguany, la il·lustradora Marta Viladrich, ha optat per una selecció de fotografies amb les diferents temàtiques que caracteritzen la Festa: teatre, música, actes, vida quotidiana; i de l'altra, els diferents espais emblemàtics de la ciutat com la catedral, Reials Col·legis, Plaça dels Dolors, entre altres. Viladrich ha explicat que es va inspirar amb el concepte 'endinsa't' per dissenyar el cartell on un xiquet, vestit de Festa, esgarra el paper per entrar a la Festa.

La presentació de la imatge de la Festa s'ha fet a la plaça de l'Ajuntament on l'alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, i el regidor de la Festa del Renaixement, Domingo Tomàs, han aprofitat per presentar els espectacles de pagament, acompanyats de la majoria de companyies que els protagonitzaran. Enguany, la principal novetat serà un espectacle que es farà a la plaça de l'Absis, dirigit pel coreògraf tortosí Roberto Oliván. Sota el nom de 'Meraki', Oliván presenta per primera vegada un espectacle a la Festa del Renaixement que es convertirà en un vertader 'tour de force' basat en els múltiples plantejament que les diferents formes d'expressió corporal oferixen a través de la dansa i el circ.


En la nova edició de la Festa no hi faltarà la tradicional Taverna d'Enrico de Quico el Célio, lo Noi i el Mut de Ferreries, els Combats a ultrança de la companyia aragonesa Lobos Negros, la recuperada Cantina Cantorum del Cor Flumine, o La pazzia senile a càrrec de La Binota. Les avançades de Sant Joan tornaran a acollir els tornejos cavalleresc de la Confraria de Sant Jordi a càrrec d'Equitor i la Colla Jove de Tortosa. A més, La Companyia, alumnes de l'Escola municipal de Teatre, presentaran a la Festa dos espectacles nous: el clàssic de Shakespeare Romeo i Julieta, que tindrà com a escenari l'església de la Reparació; i Arcanum regis, que convertirà el Palau Episcopal en un passatge del terror.

Les entrades dels espectacles de pagament de la XXIII Festa del Renaixement es poden adquirir a partir d'avui al web www.festadelrenaixement.cat i presencialment a la Casa de la Festa.

 

Participació