municipal

L'Ajuntament de Deltebre adjudica «part» de la programació de Ràdio Delta a una empresa privada

Ebre digital SL (Canal TE) guanya el concurs per un import de 145.000 euros en dos anys

per S. Berbís / S. Cabanes, Deltebre, 7 de juny de 2018 a les 12:26 |
Façana de l'Ajuntament de Deltebre | Cedida
Aquesta informació es va publicar originalment el 7 de juny de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L’Ajuntament de Deltebre ha adjudicat l’anomenat “Servei de comunicació multimèdia públic”, una plataforma multimèdia de nova creació amb el nom de Delta.cat, a l’empresa Ebre digital SL, per un import de 145.000 euros (IVA inclosa) en dos anys.
 

L’acord d’adjudicació d’este servei, aprovat en Junta de Govern Local el passat 9 de maig, comporta l’externalització de “part del servei de producció i explotació comercial de Ràdio Delta”, segons ha explicat l’alcalde, Lluís Soler. D’esta manera, esta històrica emissora local del nostre territori, passarà a tindre “part” de la seua producció en mans privades a través del contracte de serveis adjudicat, per bé que l’Ajuntament, segons ha detallat Soler, mantindria la direcció i la potestat de complementar la graella amb mitjans propis.
 
Soler rebutja parlar de privatització, tal com recrimina el grup municipal de la CUP, (que va fer públic el cas a través d’un article d’opinió de la seua regidora Dayana Santiago), “perquè això comportaria passar la concessió administrativa i la responsabilitat i risc a una empresa privada, i el que fem és una col·laboració público-privada per externalitzar part del servei de producció i publicitat”, subratlla Soler.
 

L’alcalde ha assegurat que el procés es va desencadenar “després que la persona directora de la ràdio demanés una excedència”, per la qual cosa “no hi ha producció pròpia des del setembre  quan va entrar en stand by”. Es dona la circumstància, però, que la directora de Ràdio Delta treballa actualment per al grup que, precisament, ha guanyat el concurs, realitzant alguns programes a Canal TE. 
 
Segons l’acord d’adjudicació pres per la Junta de Govern local, este procediment té per objecte, “la contractació del servei de comunicacions públiques audiovisuals de l'Ajuntament de Deltebre en el sentit més ampli, com a complement al servei sempre sota la gestió directa de l'Ajuntament de Deltebre”.
 
De fet, esta part de la producció s’externalitza amb un contracte d’abast més ampli, perquè abasta tot el projecte d’una nova plataforma audiovisual, Delta.cat, que contempla tant el servei de ràdio esmentat com l’elaboració de continguts televisius que es distribuiran a través de la plataforma digital. L’Ajuntament té previst posar en marxa esta plataforma, i amb ella l’emissió amb continguts de Ràdio Delta pel sistema analògic convencional, este estiu.
 
El pressupost de licitació establia un preu de sortida de 146.666 euros (IVA inclosa), i després de presentar-se dos empreses al concurs que ha dut a terme el Consistori, finalment l’adjudicatària ha estat l’empresa Ebre digital SL, per un import de 145.199 (IVA inclosa) euros per un termini de dos anys, prorrogable un any més.
 
L’empresa Ebre Digital SL gestiona el diari digital del mateix nom i també s’ocupa de la TDT Canal Terres de l’Ebre. Així mateix, està vinculada al Grup L’Ebre (Setmanari l’Ebre i Imagina Ràdio) i al Grup Més Ebre.
 
L’altra empresa que es va presentar al concurs és TEVEON Ebre (Canal 21, Doble Columna), la proposta de la qual, tot i que econòmicament més assequible per a l’Ajuntament (116.999 euros + IVA enfront dels 119.999 euros + IVA de Ebredigital) va obtenir una puntuació menor.
 
Segons especifica l’acord d’adjudicació de la junta de govern, “Delta.Cat no només vol esdevenir un canal de difusió municipal per als veïns i veïnes del municipi. Amb aquest projecte també es cerca posar èmfasi en totes aquelles actuacions que permeten traslladar l’actualitat i la realitat del municipi a arreu del territori, ja sigui a nivell nacional o a nivell estatal”. Este fet, continua, “s’emmarca en l’aposta del consistori per donar a conèixer la marca turística de Deltebre per fomentar el propi sector turístic i la dinamització de l’economia local”.
 

 

Participació