La Policia Local de Tortosa incorpora un dron com a eina de suport en emergències

Està destinat a actuar davant d'incendis i en la recerca i salvament de persones

Agents de la policia local de Tortosa fent maniobres amb el dron.
Agents de la policia local de Tortosa fent maniobres amb el dron. | Cedida
Redacció
06 de juny del 2018
Actualitzat a les 14:25h
La Policia Local de Tortosa ha incorporat un dron com a nova eina de treball en actuacions d'emergències de Protecció Civil. Es converteix així en una de les primeres policies de Catalunya a adquirir este aparell de darrera tecnologia que acabarà transformant els cossos i les forces de seguretat.

Este dimecres l'alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé; el regidor de Seguretat, Alfredo Ferré; l'inspector en cap de la Policia Local, Jesús Fernández, i l'agent pilot del dron, Lluís Gisbert, han presentat el nou instrument de treball que s'incorpora en l'anomenat Projecte Falcó.

El dron, de la marca DJI model Mavic Pro, està destinat a operacions d'emergències especialment per actuar davant d'incendis i en la recerca i salvament de persones. Tal com ha explicat l'inspector en cap de la Policia Local, Jesús Fernández, "ens permetrà actuar de manera més ràpida alhora de detectar, per exemple, columnes de fum d'un incendi, o de buscar persones que es perden al parc natural del Port".

I és que el dron permet, d'una banda, una immediata detecció dels incendis, així com la comprovació de si es tracta de cremes controlades o d'incendis fora del control humà. A més, també permet fer-ne un ús per cobrir situacions d'emergències en àrees de difícil accés, facilitant les tasques d'extinció, ja que proporciona una visió privilegiada dels sinistres. Pel que fa a la recerca i rescat de persones, la versatilitat del dron permet fer tasques per zones de difícil accés, en molt poc temps, fet que dona una resposta immediata a les necessitats.

La utilització de drons per a tasques de seguretat és una eina encara molt recent i la Policia Local de Tortosa és una de les primeres del país a incorporar-la. En este sentit, l'alcaldessa Meritxell Roigé ha agraït i felicitat la iniciativa de la mateixa Policia Local per avançar-se i incorporar l'ús de la darrera tecnologia al servei de la seguretat de la ciutat. 

De moment, hi ha un únic agent que tinga l'autorització per pilotar el dron, però, en els propers mesos, es formaran més agents per poder fer ús de l'aparell que, actualment, està fent els vols de prova. 
 

Dron incorporat a la Policia Local de Tortosa.