nuclear d'Ascó

Una avaria en la turbobomba d'aigua obliga a aturar el procés de reconnexió del grup nuclear II d'Ascó

Havia estat aturat des del 27 de maig, per reparar un dels dos indicadors de flux neutrònic de rang estès

per ACN, Ascó, 5 de juny de 2018 a les 15:17 |
Central nuclear d'Ascó | Josep M. Montaner
Aquesta informació es va publicar originalment el 5 de juny de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Nova parada no prevista del grup II de la central nuclear d'Ascó. Segons ha informat el gestor de la planta atòmica (ANAV) i el Consell de Seguretat Nuclear (CSN) una fuita en el tancament de la turbobomba d'aigua d'alimentació principal 'A' ha obligat a aturar la reconnexió de la central a la xarxa.

La planta estava en el procés d'increment de potència quan s'ha detectat el mal funcionament de l'equip i ha estat necessari la seua aturada per corregir-ho. D'acord amb ANAV, els treballs de reparació ja estan en marxa i, una vegada fetes les proves corresponents, la central es tornarà a sincronitzar a la xarxa.


De fet, es dona la circumstància que l'incident s'ha produït quan la central s'estava reconnectant arran d'una altra parada, el passat diumenge 27 de maig, que va servir per reparar un dels dos indicadors de flux neutrònic de rang estès. Com en aquella ocasió, ANAV ha assegurat que l'incident no ha tingut conseqüències per a les persones o el medi ambient.

 

Participació