ERC i Més Deltebre tanquen l’acord per concórrer conjuntament a les municipals

Joan Alginet serà el cap de llista de la candidatura

Signatura de l'acord entre Més Deltebre i ERC.
Signatura de l'acord entre Més Deltebre i ERC. | Cedida
Redacció
05 de juny del 2018
Actualitzat a les 11:33h
L’Assemblea de militants d’Esquerra Republicana de Deltebre va aprovar el passat dissabte, de manera unànime, signar un acord electoral amb la Plataforma cívica i política Més Deltebre per concórrer plegats a les pròximes eleccions municipals 2019, i fer-ho amb Joan Alginet com a cap de llista.
 
Alginet, que ha definit l’acord polític “de present i de futur” ha recordat que l’objectiu de Més Deltebre era “confluir amb forces de país per oferir una opció política alternativa al projecte que avui governa Deltebre”.
 
Alginet ha agraït a la gent d’Esquerra de Deltebre “la seua generositat” abans d’expressar el seu record i solidaritat cap a Oriol Junqueras. El candidat ha lloat  que des de l’arribada de Junqueras a la direcció d’Esquerra s’haja fet “este gest tan honest, valent i arriscat d’obrir el partit a la societat i a persones que tenen trajectòries polítiques diferents”.
 
En este sentit, ha fonamentat  la seua col·laboració i acord amb ERC per tres motius: “perquè esta és una força política hegemònica amb llarga trajectòria de servei a la democràcia, d’una honestedat i honradesa implacables, sense cap cas de corrupció. Perquè quan Esquerra Republicana ha estat al govern municipal o al Govern de Catalunya, Deltebre ha sortit beneficiada; i perquè davant els reptes que tenim necessitem aliats de primer nivell per solucionar-los i ERC forma part del Govern amb Conselleries estratègiques”.
 
Alginet ha recordat que “Deltebre és un municipi d’esquerres i d’esquerra, amb una llarga tradició de vot republicà, i ara ens tocarà treballar per recuperar la confiança de molta gent des d’un projecte que suma molts més actors i tradicions polítiques”.
 
Per la seua part, la presidenta de la secció local d’ERC Deltebre, Vanessa Callau, ha explicat que “esta coalició electoral oferirà una proposta republicana, renovada i plural”. A més, permetrà “presentar una alternativa d’esquerres, sobiranista, engrescadora, àmplia i transversal amb un excel·lent alcaldable, que  té  experiència de govern, coneix  les mancances del poble, i té una gran capacitat de gestió i de diàleg”, segons Callau.
 
El president de la Federació de l’Ebre d’ERC, Alfons Montserrat, ha reiterat que l’acord electoral concorda amb “la voluntat del nostre partit d’obrir-nos a la societat, a persones independents, i apropar-nos a plataformes ciutadanes amb l’objectiu d’eixamplar la nostra base social i d’estar amb la màxima sintonia amb el municipi i la seva representativitat social”.