La CUP Deltebre tornarà a presentar-se a les eleccions municipals

L'assemblea oberta decideix per unanimitat que la formació cupaire torne a presentar candidatura

Votació en l'assemblea de la CUP Deltebre.
Votació en l'assemblea de la CUP Deltebre. | Cedida
Redacció
04 de juny del 2018
Actualitzat a les 10:16h
La CUP Deltebre va decidir este diumenge en assemblea que tornarà a presentar candidatura a les eleccions municipals de l’any que ve després d’haver exercit una “oposició activa” durant els darrers 4 anys a l’ajuntament.

“El que hem fet es preguntar si la CUP Deltebre s’havia de presentar a les eleccions municipals del 2019 i, per unanimitat, els assistents a l’assemblea han decidit que sí. Per tant, hi serem presents”, exposava la que ha estat la regidora de la formació en els darrers 4 anys, Dayana Santiago.

En una altra assemblea, la formació decidirà qui ha d’encapçalar la llista i quins han de ser els membres que la formaran.

Degut a les previsions de pluja, els cupaires van traslladar la celebració de l’assemblea, prevista al parc del Riu, a l’antiga Biblioteca Municipal. En la primera part de l'assemblea e sva fer balança de la legislatura municipal i, posteriorment, es va votar la presentació de candidatura a les municipals de l'any que ve. El diputat al Parlament Carles Riera va tancar la jornada amb un acte polític:  “per a nosaltres, com a CUP nacional, independentment del que s’hagi decidit, l’important és com s’ha pres la decisió. La CUP s’ha reunit no  només amb les seues i els seus militants, sinó que ha fet una assemblea oberta on tothom qui ha volgut, tan si són de la CUP com si no, hi ha pogut participar. Això per nosaltres és bàsic, perquè pensem que la independència l’hem de fer d’aquesta manera, empoderant el poble i el país de baix a dalt”, va exposar.

Pel que fa al balanç de la legislatura, Dayana Santiago, per la seua banda, ha refermat que la formació cupaire ha sigut “la única oposició activa a l’Ajuntament de Deltebre. Tot i que el Govern municipal no tenia una majoria absoluta li ha sigut molt fàcil poder fer totes les accions que tenia planejades”, ha conclòs.