Xavier Faura, escollit alcaldable d’ERC per a les municipals a Tortosa

Faura és el portaveu de la Plataforma Tortosa Sí, que es presenta a les eleccions en coalició amb ERC

Maria Jesús Viña i Xavier Faura
Maria Jesús Viña i Xavier Faura | Cedida
Redacció
31 de maig del 2018
Actualitzat a les 15:48h
L’Assemblea de militants d’Esquerra Republicana de Tortosa ha escollit Xavier Faura, portaveu de la Plataforma ciutadana Tortosa Sí, com a candidat a l’Alcaldia de Tortosa a les properes eleccions municipals 2019. La candidatura de Xavier Faura va ser l’única candidatura que es va presentar a l’elecció.
 
Faura ha agraït “la confiança i generositat demostrada per Esquerra Republicana”. Segons ell, “el fet d’escollir una persona independent i aliena al partit demostra que Esquerra entén que la política no es tracta només de guanyar les eleccions sinó de fer aliances electorals àmplies i transversals”.
 
El candidat ha manifestat que presentaran “un programa atractiu i una llista potent per poder assumir amb solvència l’Alcaldia de Tortosa”. A més, plantejaran “la campanya electoral en positiu perquè no volem mostrar una visió catastrofista de la ciutat,  ja que això seria dolent per a Tortosa i els seus ciutadans”. 
 
Faura, en este sentit, ha apuntat que “exposarem allò que es vol fer en positiu, destacant l’acció de Govern portada a terme des de l’Ajuntament i tots aquells altres valors que poden fer una Tortosa millor”.
 
Maria Jesús Viña ha definit Xavier Faura com “un gran candidat, una persona independent, dialogant, de gran solvència professional, compromesa amb Tortosa i amb la llibertat del nostre país”. L’acord amb la Plataforma Tortosa Sí, segons la presidenta, permetrà “ampliar el projecte municipal d’Esquerra” i “presentar una llista electoral que combinarà experiència i renovació”.
 
Alfons  Montserrat, president de la Federació de l’Ebre, s’ha mostrat satisfet per l’acord amb Tortosa Sí, a la vegada que ha recordat que “Esquerra Republicana fa temps que treballa per ser un partit el més obert, divers i plural possible, ja siga a partir d’acords amb plataformes ciutadanes o bé incorporant-hi gent independent’.  Montserrat ha destacat que la coalició entre Esquerra Republicana i Tortosa Sí “és un projecte engrescador, ple de talent i amb un candidat honest, capaç i compromès’.