L'Ametlla, l'Ampolla i el Perelló reclamen un servei de bus regular a Tarragona

Volen compensar així la pèrdua de freqüències de tren per l'obertura de la doble via entre Vandellòs i Tarragona

Redacció
31 de maig del 2018
Actualitzat a les 12:28h
Servei d'autobús ebrenc.
Servei d'autobús ebrenc. | Cedida
Des que ha sortit a la llum la nova reorganització ferroviària de la Generalitat amb l’obertura del Corredor del Mediterrani que, malgrat reduir els temps entre Tortosa i Barcelona i incrementar freqüències entre la capital ebrenca i la catalana, suposaria la perdua de dos trens diaris entre l'Ampolla, l’Ametlla de Mar i Barcelona, s’han intensificat les gestions per tal d’oferir un servei d’autobus entre la Cala i Tarragona.

Segons informa la Cala Ràdio, el govern municipal , juntament amb el del Perelló i l’Ampolla està estudiant noves possibilitats de transport públic que passarien per implementar una línia que connecti estes tres poblacions del nord del Baix Ebre amb l’Hospitalet de l’Infant i Tarragona ciutat. Esta ruta seria regular, amb més d’un servei diari per sentit.

Els alcaldes estan a l’espera de concretar una reunió amb la Secretaria de Mobilitat per concretar este nou servei. La parada a l’Hospitalet serviria també com intercanviador amb el bus que es desplaça fins a l’aeroport del Prat i Barcelona ciutat.

En este sentit, l’alcalde de l’Ametlla, Jordi Gaseni, considera que seria una opció interessant de transport públic, que reforçaria els serveis ferroviaris existents i que podria tenir un preu per viatge molt competitiu. Gaseni afegeix, però, que també s’està reclamant no perdre les parades actuals de l’R16 a la població: “intentarem reclamar, però a la vegada hem de tenir en compte quines són les nostres possibilitats. Lluitarem perquè no ens retallen cap servei, però per si de cas, nosaltres ja fa dies que treballem amb esta opció”.