«Bon dia, com estem?», el programa que ha unit alumnes de l'Institut Montsià i persones grans soles

Els alumnes han conversat setmanalment des del febrer i fins al maig amb iaiors i iaies que viuen soles

Alumnes i persones grans que han participat en el projecte.
Alumnes i persones grans que han participat en el projecte. | Cedida
Redacció
31 de maig del 2018
Actualitzat a les 10:17h
"Bon dia, com estem?". Així han començat les converses que cada dimecres des del mes de febrer i fins a este mes de maig han mantingut estudiants de segon curs del Cicle Formatiu de Grau Mitjà (CFGM) d’Atenció a les persones en situació de dependència de l’Institut Montsià amb trenta persones grans de més de 70 anys que viuen soles.

Unes paraules que han servit per donar nom a este programa d’acompanyament que ha impulsat la regidoria de Sanitat i Serveis Socials de l’Ajuntament d’Amposta conjuntament amb l’Institut Montsià i que ha acabat este dimecres 30 de maig amb un emotiva jornada en què els joves i la gent gran s’han conegut personalment.

El projecte ‘Bon dia, com estem?’ ha estat un servei d’acompanyament telefònic a estes trenta persones grans que viuen soles o que passen gran part del dia soles i que mantenien poc contacte amb altres persones, detectades pels Serveis Socials de l’Ajuntament. Els alumnes participants van efectuar trucades setmanals a estes persones amb l’objectiu de donar suport, seguretat, saber-se acompanyats i comprovar que les persones tenen un bon estat de salut i a la vegada crear un vincle i apropar el jovent a la generació de gent gran per enriquir-se mútuament.

D’altra banda, els 18 alumnes que han participat en esta jornada han pogut posa en pràctica de forma real una part dels objectius de la seua formació: atendre i tenir cura en la vida diària de persones i col·lectius amb especials necessitats de salut física, psíquica i social, fent ús de diferents eines i recursos.

El projecte va iniciar-se el mes de febrer, i finalitza este mes de maig, amb l’acabament del curs escolar, en una jornada lúdica en què joves i grans han pogut conèixer-se després de quatre mesos de trucades i converses. Donat que la valoració, tant per part de les professionals del centre educatiu com dels serveis socials, dels propis alumnes i dels iaios, iaies i les seues famílies, ha estat molt satisfactòria, es preveu per al proper curs poder continuar oferint el servei, i ampliar-lo poc a poc a més població.
 

Els iaios i iaies i els alumnes s'han conegut en persona després de 4 mesos de converses. Foto: Cedida