Chris Watson, referent mundial en fonografia, impartirà un taller al Delta en el marc de l'Eufònic Campus

El curs té places limitades i està adreçat a artistes i creadors sonors, músics i aficionats a la creació a partir del medi sonor

Imatge de Chris Watson gravant sons en un entorn glacial.
Imatge de Chris Watson gravant sons en un entorn glacial. | Cedida
Redacció
29 de maig del 2018
Actualitzat a les 18:54h
Chris Watson, refent mundial en la gravació de la vida i els fenòmens naturals, impartirà un curs de fonografia en el marc de l'Eufònic Campus 2018. El taller, que serà en anglès, es farà entre el 29 d'agost a l'1 de setembre, amb dos jornades de treball de camp i una tercera per a l'edició i l'exposició del treballs resultants. Watson va fundar l'influent grup Cabaret Voltaire, pioners de la música industrial i experimental, on s'encarregava dels loops amb cinta i de les gravacions de camp i va continuar la seua carrera de sonificador i gravador sonor a Tyne Tees Television, la cadena independent del nord del Regne Unit, per després passar a la BBC, on ha compaginat programes de ràdio amb gravacions per a programes i documentals de la vida salvatge arreu del món.

En les sessions de l'Eufònic Campus es combinarà el treball de camp amb l'escolta crítica i la formació en tècniques de gravació experimentant amb micròfons, hidròfons i reflectors parabòlics. Les places estan limitades a 12 i la Fundació SGAE en finança el 50% del cost al seus socis. 

Tot i que es disposarà d'aparells tècnics professionals que es podran fer servir al llarg del taller, es recomana que els assistents porten tot el material que considere interessant per a participar-hi. Els interessats en participar han d'enviar una carta de motivació on incloguen les experiències prèvies i els objectius esperats, les dades de contacte i la disponibilitat de portar un ordinador portàtil al curs.