Torra respon amb el testimoni del poeta miravetà Roc Llop després que Alfonso Guerra el titllés de «nazi»

El president de la Generalitat va editar el llibre 'Contes negres vora el Danubi', a cura de l'escriptor de Campredó Emigdi Subirats

Portada del llibre 'Contes negres vora el Danubi'
Portada del llibre 'Contes negres vora el Danubi'
Redacció
29 de maig del 2018
Actualitzat a les 11:33h
L'exvicepresident del govern espanyol, Alfonso Guerra, ha assegurat que el president de la Generalitat, Quim Torra, "és nazi". Ho ha fet en una entrevista al programa "Hoy por Hoy" de la cadena SER on ha lamentat que hi haja un president de la Generalitat "supremacista" i que la societat s'ho prenga amb "naturalitat".



En la mateixa entrevista l'exdirigent socialista ha remarcat que s'ha de calcular bé les conseqüències de tirar endavant una moció amb el suport dels partits independentistes, ja que "hi ha gent que al veure al PSOE accedint al govern gràcies al vot independentista o populista no li agradarà segur".

La resposta de Quim Torra no s'ha fet esperar. I ha estat contundent.

El president de la Generalitat ha publicat un tuit on diu a Guerra que li envia a la seu del PSOE el llibre ‘Contes negres sobre el Danubi’ de Roc Llop i Convalia (Miravet, 31 de desembre de 1908 – París, 15 d'agost de 1997). Mestre, poeta i militant de la CNT empresonat després dels Fets del 6 d'octubre de 1934 i, exiliat, deportat el 1939 més de 4 anys al camp nazi de Gusen-Mauthausen. Un llibre a cura de del professor i escriptor de Campredó Emigdi Subirats, qui també, juntament amb Josep Maria Sáez, va escriure la biografia del poeta miravetà. Torra posa com exemple el testimoni de Roc Llop, a través d’este llibre del qual ell en va ser l’editor i demana a Guerra que retire l'insult i que no el torne a utilitzar mai més contra cap demòcrata.