incident

La Central Nuclear d'Ascó atura l'activitat per una anomalia en un dels indicadors del flux neutrònic

El Consell de Seguretat Nuclear ha rebut l'avís de la desconnexió de la xarxa d'un fet que "no ha suposat cap impacte" per a la seguretat ciutadana

per ACN , Ascó, 27 de maig de 2018 a les 20:49 |
Central nuclear d'Ascó. | S.B.
Aquesta informació es va publicar originalment el 27 de maig de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Central Nuclear Ascó ha notificat este matí al Consell de Seguretat Nuclear que procedien a la parada de la Unitat II, seguint els procediments reglamentaris, per tal de poder reparar un dels dos indicadors de flux neutrònic perquè no oferia un valor real. Es tracta d'un instrument que proporciona informació en situació de postaccident i que no afecta cap funció en una operació normal, segons han detallat des de CSN.

Esta anomalia es va detectar divendres i des de llavors es treballa per restablir el funcionament correcte de les instal·lacions, que es tornaran a sincronitzar a la xarxa un cop estiga restablert este instrument, segons el comunicat d'ANAV. El fet no ha tingut cap impacte pels treballadors ni per la ciutadania ni tampoc pel medi ambient. Es classifica al nivell 0 en l'Escala Internacional de Successos Nuclears (INES).

 

Participació