Tortosa du a terme una captura de coloms i elimina 340 exemplars

L’Ajuntament posa en marxa les captures periòdicament per "reduir les molèsties, la brutícia i el dany al patrimoni que provoquen els excrements d’estos animals"

Redacció
17 de desembre del 2013
576_1337256664IMG_3712
576_1337256664IMG_3712 | Ramon Estany
Fotofrafia d'arxiu ND: Ramon Estany

L’Ajuntament de Tortosa ha tornat a activar el dispositiu per capturar coloms amb la intenció de regular la colònia que habita a la ciutat i reduir els problemes de salubritat que ocasionen, en el marc del control de plagues habitual, segons ja informat el Consistori. Les captures, que s’han fet al parc municipal, a la plaça Barcelona i a la plaça dels Dolors, han permès eliminar 340 animals. Aquesta és una pràctica que l’Ajuntament de Tortosa posa en marxa periòdicament i que “permet reduir d’una manera considerable les molèsties, la brutícia i el dany al patrimoni que provoquen els excrements d’estos animals”, diu l’Ajuntament.

Les captures les fa una empresa especialitzada mitjançant xarxes que atrapen als animals en grups de diferent número. Una vegada capturades “les aus són evacuades per la mateixa empresa, que s'encarrega d'eliminar-les”, explica el Consistori, que recorda en una nota que “tot plegat es fa d'acord amb la legislació vigent i amb els permisos corresponents del Departament de Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya”.