gastronomia

Tret de sortida a les VII Jornades Gastronòmiques del Llagostí d'Alcanar, este cap de setmana

Nou restaurants membres del Col·lectiu Gastronòmic oferiran menús basats en el llagostí de Les Cases d’Alcanar fins al 22 de juny

per Redacció , Alcanar, 25 de maig de 2018 a les 15:53 |
Els restaurants que participen en esta edició són Cafè de Mar – la Lluna, Can Manel, Casa Ramon, El Nàutic, La Costa, La Marinada, Mareny, les Palmeres i Tancat de Codorniu | Cedida
Aquesta informació es va publicar originalment el 25 de maig de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Este matí s’han presentat les VII Jornades Gastronòmiques del Llagostí impulsades pel Col·lectiu Gastronòmic i l’Ajuntament d’Alcanar i que els comensals vinguts d’arreu podran degustar en nou restaurants del municipi fins al 22 de juny.
 

L’objectiu d’estes jornades, segons Jordi Monfort, regidor de Turisme, és doble, “d’una banda, es pretén reivindicar i posar en valor este producte fantàstic i tan nostre que és el llagostí, un dels grans abanderats de la cuina de les Cases i, de l’altra, apuntalar el posicionament del municipi com a destí turístic gastronòmic”.
 

Per la seua banda, Maribel Fibla, representant del Col·lectiu Gastronòmic d’Alcanar i les Cases, ha destacat “la qualitat d’este crustaci saborós i que s’ha sabut adaptar a les noves tendències culinàries , tot i mantenir l’esperit de la nostra cuina tradicional”. I és que els restauradors del municipi coneixen bé  este producte autòcton i que en esta època de l’any es pesca amb tresmall.  
 
Com ja és habitual, les propostes que recullen estes jornades van dirigides a tots els gustos: des dels amants dels llagostins a la planxa i arrossos de tota la vida a aquells paladars que busquen creacions més agosarades.  “Tots els menús oscil·len entre els 30 i els 40 euros i estan recollits en el llibret promocional, deixeu-vos seduir per  arrossos, tàrtars, carpaccios, fardellets, canelons o xarrups on el llagostí n’és el protagonista indiscutible”, afegeix Fibla.
 
Els restaurants membres del Col·lectiu que participen en aquesta edició són Cafè de Mar – la Lluna, Can Manel, Casa Ramon, El Nàutic, La Costa, La Marinada, Mareny, les Palmeres i Tancat de Codorniu.  
 
Monfort valora molt positivament el recorregut i la tasca feta conjuntament amb el  Col.lectiu Gastronòmic des de la seua creació, ara fa un any.  “Estes jornades i  totes les accions conjuntes que s’han desenvolupat són un  bon exemple dels fruits que la col·laboració público-privada poden donar quan es treballa amb il·lusió i amb un propòsit comú”, conclou.
 

 

Participació