Lo Pati porta l'art efímer al massís del Port

El projecte 'Els Ports, natura i art', de l’artista Sergi Quiñonero, serà el diumenge 3 de juny a la zona del riu Estrets

En esta ocasió el projecte de Quiñonero inclou set intervencions a la pell del massís
En esta ocasió el projecte de Quiñonero inclou set intervencions a la pell del massís | Cedida
Redacció
24 de maig del 2018
Actualitzat a les 17:32h
Art i natura tornaran a confluir al massís del Port enguany en la tercera edició del projecte ElsPorts, naturai art, dirigit per l’artista Sergi Quiñonero sota el paraigua de Lo Pati – Centre d’Art Terres de l’Ebre. Serà el pròxim diumenge 3 de juny al matí en un itinerari d’uns 4,4 quilòmetres al llarg del riu Estrets, des de la zona de Lliberós al toll Blau, entre els termes municipals d’Horta de Sant Joan i Arnes, a la Terra Alta. Es tracta d’un indret de gran bellesa paisatgística dins el parc natural dels Ports.

En esta ocasió, el projecte de Quiñonero inclou set intervencions a la pell del massís dins l’itinerari establit. “Totes elles efímeres, de només unes hores de durada, i que no deixen cap rastre físic o marca a la natura, totalment respectuoses amb l’entorn i que no representen cap alteració de l’espai, ni dels hàbitats, ni de les espècies que hi viuen”, explica Sergi Quiñonero. Concretament, hi haurà quatre intervencions d’arts plàstiques a càrrec d’Antònia Ripoll (Bítem), Albert Macaya (Reus), Ester Fabregat (Valls) i d’alumnes de l’Escola d’Art i Disseny d’Amposta (ESARDI); una actuació per part de l’escenògrafa Maria Pons (Amposta); una acció poètica a càrrec de Sílvia Mayans (Arnes) i una actuació musical per part del Cor Flumine (Tortosa).

Per al Pati, molt vinculat a la creació artística al voltant del paisatge, ElsPorts, naturaiart, representa expandir-se a l’altre parc natural del territori i guanyar presència a les Terres de l’Ebre. A més, enguany, el projecte de Quiñonero s’amplia i hi haurà una altra jornada d’intervencions efímeres al massís del Port. Serà el diumenge 26 d’agost a la zona de la font del Teix de Paüls. Este projecte de Land Art té com objectius posar en valor el parc natural dels Ports a través de la intervenció artística, divulgar l’art i el pensament entre la societat des d’una actitud crítica i compromesa, incentivar la creació artística a les Terres de l’Ebre i posar el territori al mapa dels esdeveniments artístics del país. També reflexionar sobre la fragilitat mediambiental i conscienciar la societat de la necessitat de preservar i respectar la natura.

Dissabte, 2 de juny els artistes instal·laran les obres a l’itinerari i, diumenge, es farà la visita guiada amb públic. El punt de trobada és a les 9.30 del matí a l'aparcament de Lliberós (situat a la pista que va a l’Àrea Recreativa de la Franqueta) i la tornada està prevista cap a les 13.30 hores.

En la passada edició, hi van participar una setantena de persones, una xifra que es veurà incrementada enguany ja que el col·lectiu d’artistes que hi intervenen és més nombrós. Un recital de poesia i silenci, un mandala fet amb farina enmig del bosc i branques d’arbres i roques arrebossades amb fang com si fos una segona pell, van ser algunes de les propostes de la passada edició.