La Guàrdia Civil investiga un veí de Godall per deixar desnodrits 4 gossos a la seua finca

Se l'ha denunciat per quatre presumptes delictes de maltractament animal

Els gossos van ser lliurats a l'associació Engrescats d'Amposta per tal de poder ser atesos.
Els gossos van ser lliurats a l'associació Engrescats d'Amposta per tal de poder ser atesos. | Guàrdia Civil
Redacció
23 de maig del 2018
Actualitzat a les 18:54h
La Patrulla de Protecció de la Natura (Seprona) de la Guàrdia Civil de Tortosa, ha pres declaració en qualitat d'investigat a un veí de Godall, per la comissió de delictes relacionats amb el maltractament animal, per mantenir en una finca quatre gossos de raça podenca en estat d'abandó.

La Guàrdia Civil va iniciar la setmana passada una investigació després de la denúncia d'un veí de Godall, qui havia observat el greu estat d'abandó en què es trobaven diversos animals en una finca del municipi. Quan els agents es van desplaçar a la finca van poder observar quatre gossos de raça podenc que presentaven greus símptomes de desnutrició i desatenció veterinària.

Per este motiu es va sol·licitar la col·laboració dels serveis veterinaris del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, així com de l'entitat sense ànim de lucre Engrescats Terres de l'Ebre com a dipositària judicial dels animals.

Després de realitzar diverses gestions va ser localitzat el propietari de la finca, que va ser requerit per a la seua personació al lloc. Un cop localitzat i després d'atendre les necessitats dels animals, es va procedir a la seua citació en dependències de la Guàrdia Civil de Tortosa, per prendre-li declaració en qualitat d'investigat per quatre presumptes delictes de maltractament animal.

Després cobrir les primeres necessitats dels animals i realitzar una primera cura pal·liativa per part dels serveis veterinaris, els gossos van ser lliurats a l'associació protectora d'animals Engrescats de les Terres de l'Ebre, que actua com a dipositària judicial, per a la seua recuperació.

Les diligències instruïdes van ser remeses al Jutjat en Funcions de Guàrdia d'Amposta.