L’Ajuntament de Deltebre adjudica les obres del Complex Esportiu

El cost de l’adjudicació del complex, àmpliament demandat per la ciutadania, ascendeix a 671.687€

L’adjudicació s’ha endarrerit atès que la primera empresa adjudicatària no comptava amb la solvència necessària per a la realització de l’obra
L’adjudicació s’ha endarrerit atès que la primera empresa adjudicatària no comptava amb la solvència necessària per a la realització de l’obra | Cedida
Redacció
18 de maig del 2018
Actualitzat a les 16:43h
Comença el compte enrere per a la reobertura d’un dels equipaments més demandats per la ciutadania del municipi, el Complex Esportiu. En la Junta de Govern Local d’esta setmana s’ha aprovat l’adjudicació de les obres de manera que en les properes setmanes està previst que estes comencen.

L’adjudicació s’ha endarrerit atès que la primera empresa adjudicatària no comptava amb la solvència necessària per a la realització de l’obra, segons marca la Llei de Contractació. Per este motiu, automàticament, i transcorreguts els dies establerts per la normativa, l’adjudicació de l’obra ha recaigut en la següent empresa classificada, ACSA Obras e Infraestructuras.

Este retard amb l’adjudicació causa un endarreriment, també, amb la previsió d’obertura del Complex Esportiu. En tot cas, l’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha qualificat l’adjudicació “com una gran notícia atès que des del govern municipal sempre hem explicat que un dels nostres objectius era el d’obrir novament el Complex Esportiu de manera que la ciutadania pugues gaudir novament de les seves instal·lacions i serveis”.
 
Una vegada s’inicien les obres, està previst que aquestes tinguem un període d’execució de 8 mesos per donar compliment a les diferents fases del projecte. Cal recordar que, entre estes fases, també es contempla la reobertura de la piscina exterior, la qual fa 16 anys que està tancada.

El cost de l’adjudicació de les obres ascendeix a 671.687€. Una quantitat econòmica que estarà sufragada per part de la Diputació de Tarragona i per l’Ajuntament de Deltebre, tot i que també s’ha sol·licitat una subvenció al Consell Català de l’Esport que resta pendent de resolució.

En tot cas, esta serà una actuació de mínims que permetrà la reobertura del complex esportiu municipal sense la projecció de grans canvis. El projecte de renovació total de les instal·lacions tenia un cost d’1.506.534€. Tot i iniciar les obres amb l’acta notarial corresponent que certifica el mal estat de les instal·lacions, el desenllaç del complex entramat judicial segueix el seu curs.