Denuncien un mariscador i un restaurant de les Cases per comercialitzar caixetes sense control

Els Mossos d'Esquadra van comissar 5 quilograms d'esta espècie

Caixetes intervingudes.
Caixetes intervingudes. | Mossos d'Esquadra
Redacció
16 de maig del 2018
Actualitzat a les 11:43h
Els Mossos d’Esquadra van interceptar el passat 10 de maig un mariscador furtiu mentre servia marisc de procedència desconeguda a un restaurant de les Cases d'Alcanar (Montsià).

Els agents van comissar 5 quilograms de l'espècie Arca Noae, més coneguda popularment com a "caixeta", un marisc que presumiblement anava destinat al consum humà sense haver estat depurat, i que no disposava de cap document de traçabilitat que identifiqués el seu origen, cosa que no garantia les condicions higiènico-sanitàries exigides per al seu consum, segons relata el cos policial en una nota de premsa.

En el moment de ser interceptat pels agents, el mariscador es disposava a lliurar  2 quilograms de caixetes a un restaurant de Les Cases d'Alcanar. Posteriorment, a l’interior del seu vehicle hi van localitzar 3 quilograms més de la mateixa espècie, que presumptament anaven destinats a la venda en un altre establiment de restauració.

L'Home no disposava de llicència de mariscador, no estava donat d'alta el règim d'autònom, ni era membre de cap confraria de pescadors, essent tots estos requisits indispensables per poder fer activitats d'extracció de marisc, per la qual cosa va ser denunciat per infraccions greus a la Llei 2/2010 de  de pesca i acció marítima que pot comportar sancions de 301 a 60.000 euros.

L'establiment de restauració que va adquirir el marisc també va ser denunciat pel comerç d'espècies sense etiquetar segons l'esmentada Llei, i també per no acreditar que el marisc fos apte pel seu consum segons normativa la Llei 18/2009 de salut pública.

Aquesta actuació està emmarcada dins l'acord de col·laboració entre la Direcció General de Pesca i Afers Marítims i la Direcció General de la Policia amb l'objectiu d'optimitzar la lluita contra la pesca i el marisqueig il·legal a Catalunya.
 

Caixetes intervingudes. Foto: Mossos d'Esquadra