L'Ultra Clean Marathon arriba a l'Ebre en la seua sisena etapa

Els corredors Albert Bosch i Nicole Ribera sortiran de Món Natura i arribaran al port de l'Ametlla de Mar després de passar per la Finca Riet Vell, Els Muntells, Sant Jaume d'Enveja, Deltebre, l'Ampolla i Cap Roig

L'Ultra Clean Marathon és un repte de 295 km corrent, en set etapes que se celebra del 13 al 19 de maig i que conjuga esport i conservació de la natura
L'Ultra Clean Marathon és un repte de 295 km corrent, en set etapes que se celebra del 13 al 19 de maig i que conjuga esport i conservació de la natura | Cedida
Redacció
15 de maig del 2018
Actualitzat a les 17:04h
El proper divendres 18 de maig, l'Ultra Clean Marathon es trasllada a les Terres de l'Ebre per dedicar l'etapa a les llacunes litorals. Els ambaixadors d'este repte que conjuga esport i conservació de la natura, els corredors Albert Bosch i Nicole Ribera, recorreran els 42 quilòmetres que separen Món Natura Delta del port de l'Ametlla de Mar passant per la Finca Riet Vell, Els Muntells, Sant Jaume d'Enveja, Deltebre, l'Ampolla i Cap Roig.
La sortida es farà a les 6.30 hores del matí i l'arribada està prevista per les 13.30 hores, al port de l'Ametlla de Mar.  A l'arribada es categoritzaran els residus recollits, es pesaran i es lliuraran els premis al residu més curiós, més comú i al més contaminant per la natura. Esta serà la sisena etapa de l'Ultra Clean Marathon que va començar diumenge a Sant Feliu de Guíxols i que acabarà dissabte 19 a Barcelona. 

Etapa 6: Delta de l'Ebre - l'Ametlla de Mar

El recorregut de divendres destaca per la diversitat d'hàbitats. Al Delta de l'Ebre hi ha la finca ecològica d'arròs Riet Vell on es promou la recuperació d'hàbitats naturals de zones humides. D'altra banda, l'Ametlla de Mar té diverses llacunes litorals d'alt valor ecològic. En estos espais l'Associació Paisatges Vius hi ha dut a terme projectes de recuperació i reintroducció de peixos en perill d'extinció com el fartet i el samaruc. A més, l'associació Graëllsia també treballa a la zona per la recuperació del patrimoni natural i la divulgació dels valors ambientals de la zona. 

L'etapa de divendres comptarà amb dos punts de neteja, ubicats a la Bassa de les Olles (10.30 hores) i a Les Llacunes de Santes Creus. A Les Llacunes (12.50 hores) es farà un seguiment de peixos amb una tècnica innovadora,fish tower, que permetrà fer seguiment del samaruc, un peix endèmic que només es troba en estes llacunes litorals on es barreja l'aigua dolça i salada. Es tracta d'una espècie en perill d'extinció de la qual se'n va fer un alliberament mesos enrere. Esta tècnica que faran els responsables del Centre Ictiològic del Parc Natural del Delta de l'Ebre, permetrà mostra els peixos petits al públic i participants i fer recompte de d'exemplars. En este mateix punt 150 infants d'escoles de la zona participaran també en un acció de neteja. 

Podeu consultar el cartell de l'etapa amb indicacions horàries aquí i el recorregut detallat amb els punts de pas aquí.

Esta etapa compta amb el patrocini de Rull Hotel i la col·laboració de Brita, Denso, Tèxtil Santanderina, Fundació Amics del Parc Natural del Delta de l'Ebre, Associació de voluntaris del Parc Natural Delta de l'Ebre, Escola Sant Jordi de l'Ametlla de MAr, Escola Valdeflors de Vandellós, Escola Mestral de l'Hospitalet de l'Infant i Institut Mare de Déu de la Candelera. 

L'Ultra Clean Marathon està organitzada per la Xarxa de Custòdia del Territori, la Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya i la Generalitat de Catalunya mitjançant l’Agència de Residus de Catalunya i el Departament de Territori i Sostenibilitat.
.