La Festa de les Cigonyes ret homenatge als 179 nens i nenes nascuts el 2017 a la Ribera d'Ebre

La Reserva Natural de Sebes va ser ahir l'escenari d'esta festa anual protagonitzada pels més petits de la comarca

La foto de tots els petits participants amb els seus familiars, una de les accions tradicionals de la festa.
La foto de tots els petits participants amb els seus familiars, una de les accions tradicionals de la festa. | Cedida.
Redacció
14 de maig del 2018
Actualitzat a les 17:40h
Centenars de famílies de diferents municipis de la Ribera d’Ebre i de pobles propers a la comarca van participar este diumenge en la 16a edició de la Festa de les Cigonyes, un esdeveniment organitzat per la Reserva Natural de Sebes de Flix amb el suport del Consell Comarcal. Una festivitat que protagonitzen els nens i nenes que gaudixen d’un matí amb moltes activitats, des de tallers de terrissa i de rapinyaires, una ruta amb trenet turístic per la reserva natural, a més d’un espectacle infantil i diferents jocs.

L’Alan i en Lug són dos bessons nascuts a Ascó que han participat en la festa d’enguany, així com l’Arlet, que hi va acudir des de La Fatarella per gaudir d’esta diada. Tots ells són fills de pares primerencs que s¡ho van passar d’allò més bé en la festa. Un altre cas és el d’en Pol, que hi va anar amb els seus pares, en David i la Rocío, que per ells no és la primera vegada que participaven en la Festa de les Cigonyes, perquè ja van vindre en una altra edició quan va néixer la seva altra filla, la Mariona. Ells són alguns dels 179 nadons nascuts a la Ribera d’Ebre durant el 2017 i que han estat homenatjats en esta edició i ahir no es van perdre un dels actes més bonics de la festa, la foto de família amb els pares, mares i infants de la comarca.

Per acabar, com ja és tradicional, es va fer un alliberament simbòlic de fauna salvatge: enguany, el van protagonitzat una parella de cigonyes blanques. Finalment, durant l’esdeveniment, també es va veure la cara més solidària de la festa en fer-se una capta solidària per poder comprar productes de neteja i d’alimentació per a les famílies de la Ribera d’Ebre que ho necessiten i també es va fer entrega d'un diploma a tots aquells col·lectius que col·laboren amb el projecte Volcat de la Reserva natural.

Els assistents també es van poder fer una fotografia amb la cigonya de Sebes i van poder comprar productes artesanals en els diferents estands que es van instal·lar al Mas del Director. A més, l'autocar del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre va fer el trajecte del polígon industrial fins a la Reserva Natural de Sebes per aproximar a la gent fins a l'escenari de l'acte durant tota la jornada.