Les 11 platges ebrenques que enguany tindran bandera blava

El municipi que més en té és l'Ametlla de Mar

Redacció
09 de maig del 2018
Actualitzat a les 11:51h
L'Ametlla de Mar és el municipi que més en té
L'Ametlla de Mar és el municipi que més en té | Cedida
Les platges catalanes han obtingut aquest any 101 banderes blaves, sis més que l'any passat. La demarcació que en té més és Tarragona, que passa de 42 a 43. Respecte el 2017, Barcelona supera Girona i passa de 25 a 30 banderes, mentre que les platges del litoral gironí mantenen la xifra de 28.

A les Terres de l'Ebre han estat guardonades les platges de Sant Jordi d'Alfama, Cala Forn, Pixavaques, l'Alguer i Calafató de l'Ametlla de Mar, les de Cap Roig i Les Avellanes a l'Ampolla, les del Parc del Garbí i les Delícies a La Ràpita, la de Riumar a Deltebre —que repeteix per segon any consecutiu — i la de les Cases d'Alcanar al municipi d'Alcanar. 

Catalunya és el segon territori de l'Estat amb més platges guardonades, per després de la Comunitat Valenciana (132) i, respecte el 2017, supera Galícia (que baixa de 113 a 109). Sobre el total de platges guardonades arreu de l'Estat, les catalanes suposen gairebé el 12%. A més, s'han distingit 22 ports: vuit a Girona, vuit a Barcelona i sis a Tarragona. Respecte el 2017, les demarcacions de Girona i Barcelona en perden un cadascuna.

L'Associació d'Educació Ambiental i del Consumidor (ADEAC) i la Fundació d'Educació Ambiental lliuren estes distincions a aquelles platges, clubs nàutics i ports esportius que superen els seus exàmens de condicions higièniques, de seguretat, accés lliure, sostenibilitat, de compliment de la legislació, l'atenció a persones amb discapacitat, i l'oferta complementària i educativa, entre altres. 

Este 2018, Girona manté la distinció a 28 platges, Barcelona en guanya cinc i passa de 25 del 2017 a 30 banderes aquest any, i Tarragona creix de les 42 a les 43. En total, Catalunya obté 101 banderes blaves, sis més que l'any anterior. Pel que fa al nombre de municipis del litoral català que gaudeixen d'esta distinció, creix de 40 a 43. Els tres nous són Sitges, Canet i Gavà, tots tres a la demarcació de Barcelona. 

A més, s'han distingit 22 ports: vuit a Girona, vuit a Barcelona i sis a Tarragona. Respecte el 2017, Girona en perd un i també un Barcelona. 

Sobre el total de platges guardonades arreu de l'Estat, les catalanes suposen gairebé el 12%. 

Estes són les 11 banderes blaves de les platges ebrenques:
 
Les 11 banderes blaves de les platges ebrenques
Alcanar
​- Les Cases d’Alcanar

Deltebre

- Riumar


L’Ametlla de Mar
- Calafató
- Sant Jordi d'Alfama
- Cala Forn
- Pixavaques
- L’Alguer

L’Ampolla
- Cap Roig
- Les Avellanes

Sant Carles de la Ràpita
-Parc de Garbí
- Les Delícies