L’Ampolla acull més de 4.000 persones en la 28a Diada de l’Ostra

L’ostra embolicada del restaurant Sol va ser la proposta guanyadora del concurs que es va celebrar entre restauradors locals

L'esdeveniment va tenir lloc el diumenge passat al port pesquer
L'esdeveniment va tenir lloc el diumenge passat al port pesquer | Cedida
Redacció
08 de maig del 2018
Actualitzat a les 17:15h
L’Ampolla va celebrar el passat diumenge la XXVIII Diada de l’Ostra del Delta, un certamen que s’ha convertit en un referent turístic i gastronòmic a les comarques de l’Ebre i arreu del país. L’organització va distribuir uns 2.500 quilos d’ostres del Delta entre les més de 4.000 persones que van acudir al port pesquer de l’Ampolla.

Durant la jornada, hi va haver concurs sobre com cuinar l’ostra del Delta, en el qual els restaurants adherits a les jornades gastronòmiques van presentar un plat d’ostra cuinada. El jurat va escollir l’ostra embolicada del restaurant Sol (cuinera Teima Caballé) com la millor proposta; seguida de la sorpresa de cítrics del restaurant Casa Llambrich-Juani (cuinera Sonia Màrquez); i en tercer lloc va quedar l’ostra a la garnatxa amb caviar de soja presentada pel restaurant Club Nàutic-Casa Montero (cuinera Carmen Montero).

El jurat va estar format per Mariona Quadrada, cuinera i escriptora, el 1984 va crear l'escola Taller de Cuina Mariona Quadrada a Reus on, des de llavors, es dedica a la docència culinària; Ferran Imedio, periodista i responsable de la secció de Cocina’s de la revista On Barcelona de El Periódico de Catalunya i fundador del blog www.gastronomistas.com; i David Gil, cap de cuina de la Fundació Alicia.

Els assistents també van poder gaudir d’un show cooking on es va poder gaudir d’ostra de l’Ampolla amb escuma de formatge Idiazábal, mel, caviar d’oli d’avellana i vinagreta d’alfàbrega, i també de l’ostra de l’Ampolla amb guacamole, maionesa de chipotle amb el seu “dorito”, entre altres propostes. A més, també hi va haver una mostra de com cuinar l’ostra del Delta, on restauradors de la localitat van oferir una mostra de plats.