El PSC d'Amposta denuncia el "fracàs" del projecte Ciutat Digital que va costar 900.000 €

El projecte desenvolupat entre els anys 2004 i 2007, va comptar amb un finançament total de 898.284 euros, aportats en un 50 % per la Generalitat, un 25 % per l’Estat i un 25 % per l’Ajuntament.

per Redacció , Amposta, 12 de desembre de 2013 a les 10:56 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 12 de desembre de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Antoni Espanya, portaveu del PSC a Amposta Foto: Cedida


El grup municipal del PSC a l’ajuntament d’Amposta ha denunciat el "fracàs" del Projecte Amposta Ciutat Digital que havia de servir per dinamitzar la comunitat educativa ampostina, les entitats locals i el sector empresarial i comercial de la ciutat, i dotar-les d’eines telemàtiques per a les seves necessitats.


El portaveu socialista, Antoni Espanya, ha recordat que “concretament, en el cas de la comunitat empresarial el portal havia de donar eines per fer botigues i mercats virtuals, un objectiu que l’equip de govern actual, sis anys després de la posada en marxa del projecte, ha hagut de tornar a contractar de cap i de nou”.

Els socialistes apunten a partir de dades facilitades pel propi Ajuntament, arran d’una moció presentada conjuntament per tots els grups de l’oposició al febrer del 2103, que el projecte desenvolupat entre els anys 2004 i 2007, va comptar amb un finançament total de 898.284 euros, aportats en un 50 % per la Generalitat, un 25 % per l’Estat i un 25 % per l’Ajuntament. Espanya ha explicat, a més, que el 70 % aproximadament de la despesa es va emprar en la construcció d’una xarxa de telecomunicacions de banda ampla, consistent en la construcció de dues anelles de fibra òptica que connecten la major part dels edificis municipals entre ells a nivell telemàtic. El 30 % restant, uns 270.000 euros, es van destinar a la creació de les comunitats ciutadana, educativa i empresarial abans esmentada.


Espanya ha explicat que l’auditoria elaborada pels tècnics municipals informava que els objectius no s’han complert a causa d’una “falta d’implicació ciutadana” i per “la ràpida obsolescència tecnològica per l’aparició de les xarxes socials i els serveis de missatgeria gratuïta.”

“Considerem que el projecte ha fracassat principalment per la manca de planificació i previsió, per una banda, i per la manca de dinamització per l’altra, per part dels responsables polítics cap als possibles beneficiaris de la iniciativa.”, ha lamentat el portaveu socialista. “Els responsables polítics de contractar els serveis que van acabar costant 270.000 euros i que han anat directament a la brossa, durant el període 2004-2007, sabien perfectament que estaven desenvolupant un producte que ja es podia trobar lliurement o a baix cost al mercat”, ha reblat.

 

Participació