Un vídeo sobre les destinacions catalanes s'emporta el Gran Premi del festival terres Catalunya

“Tubbataha, a national pleasure” del director filipí Don Falsario s'ha endut el premi al Millor Film que promou la sostenibilitat

En total, es van lliurar 37 guardons com este.
En total, es van lliurar 37 guardons com este. | Cedida
Redacció
07 de maig del 2018
Actualitzat a les 10:44h
“The route of fate”, de l’Agència Catalana de Turisme i dirigit per Román Parrado i la pel·lícula documental “Tubbataha, a national pleasure” del director filipí Don Falsario són els dos films que s’han erigit amb els grans premis de la segona edició del festival terres Catalunya – International Eco & Travel film Festival, que este divendres a la nit va celebrar  l’entrega de premis i cloenda oficial a Tortosa.

El Gran Premi del festival ha estat per al vídeo promocional de Catalunya de l’Agència Catalana de Turisme en el que s’explica com a través de les notes trobades en un diari de viatge extraviat, dos amigues comparteixen una aventura que els porta per Catalunya a la recerca del seu destí. El premi Terres de l'Ebre al Millor Film que promou la sostenibilitat ha estat per la breu pel·lícula documental sobre el Parc Natural dels Esculls Tubbataha, a les Filipines, un espai declarat patrimoni de la humanitat per la UNESCO.



El lliurament dels trofeus es va fer a l’Hotel Subirats Berenguer SB Corona de  Tortosa en una cerimònia a la qual hi van assistir l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé i la  Directora dels Serveis Territorials l’Empresa i Coneixement, Mercè Miralles, entre altres autoritats. La cerimònia també va comptar amb la presència de membres del Comitè Internacional de Festivals de Cinema Turístic (CIFFT) del qual el festival terres Catalunya és candidat des del passat mes de desembre.

Durant l’acte es van lliurar 37 premis en quatre apartats: els dedicats a Comunicació Turística i Documentals per una banda, i de l’altra, premis tècnics i premis especials, a més dels dos grans premis. En els premis tècnics cal destacar la millor fotografia que s’ha endut la peça “Monte Sarmiento - The White Diva”, del director Jochen Schmoll o “Baptismo de terra” que s’ha erigit amb el premi a la millor Banda Sonora Original mentre els premis al millor muntatge i a la narrativa més original han estat per als films “Kalunga” de Bernardo Gramaxo i “World Pride”, dirigit per Santiago Alcázar i produït per Luis Medina, respectivament.

En l’apartat de premis especials hi ha hagut guardons per a les millors campanyes de promoció turística de Catalunya per “Estic entre volcans”, del Patronat de Turisme de Santa Pau i la millor promoció de l’Estat Espanyol ha estat per “La fuerza del destino” de DEC BBDO. La resta de premis especials han destacat les millors campanyes de promoció de la sostenibilitat o el respecte entre cultures, entre altres.

El director del festival, Santi Valldepérez, de la productora Filmsnòmades, la impulsora del projecte, ha fet un balanç positiu d’esta segona edició, en la qual han participat un centenar de pel·lícules de fins a 18 països diferents en un esdeveniment que busca la consolidació i treballar en endavant cap a la seva projecció com a festival internacional únic en la seua temàtica a tot l’Estat Espanyol.

Valldepérez també ha valorat positivament la celebració del Congrés sobre Paisatge, Turisme i Cinema, terres LAB, celebrat els dies 2 i 3 de maig a la seu de la Delegació del Govern a les Terres de l’Ebre. En este sentit, el promotor del festival ha agraït la implicació de les institucions públiques del territori que “ha estat clau en l’èxit tant de la primera edició com d’esta segona i que esperem que ho continuï sent de cara a la seua consolidació”.