urbanisme

El ministeri d'Interior construïa la caserna de la Guàrdia Civil a la nuclear d'Ascó sense llicència

L'Ajuntament ha aturat les obres i podria sancionar Interior

per Redacció / ACN, Ascó, 5 de maig de 2018 a les 10:22 |
Pla general de la central nuclear d'Ascó amb el grup d'emergències fent maniobres al peu de la torre de refrigeració. | ACN
Aquesta informació es va publicar originalment el 5 de maig de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Ministeri de l'Interior estava construint una nova caserna de la Guàrdia Civil a la central nuclear d'Ascó sense llicència municipal. La situació ha provocat que l'Ajuntament del municipi de la Ribera d'Ebre haja aturat les obres i puga acabar obrint un expedient sancionador contra el Ministeri.

La nova caserna s'estava construint a l'interior del recinte de la nuclear ja que Interior ha decidit que siga l'institut armat qui passe a controlar la seguretat d'estes instal·lacions de producció d'energia.


Com ha avançat Ràdio Mora d'Ebre, un decret d'alcaldia havia paralitzat les obres perquè es feien en un terreny no urbanitzable, no se'ls va concedir la llicència tot i que s'havia començat a construir sense el permís. Ara la CUTE ha de dictaminat si aprova la modificació urbanística que va quedar pendent en la darrera reunió perquè es requeria un informe de al CHE que ja ha arribat i és favorable a la modificació.

"Al seu moment l'Ajuntament d'Ascó, quan vam ser sabedors que es volia encabir aquesta instal·lació de la Guàrdia Civil es va procedir, per decret, a paralitzar les obres i incoar l'expedient per la restauració de la legalitat urbanística. No vol dir que sabent que és una edificació legalitzable, l'Ajuntament no prengui altres tipus de mesures com un expedient sancionador", ha assegurat Buixeda. 

 

 

Participació