Tortosa inicia una recollida d'aliments de primavera al Mercat municipal i als supermercats

650 voluntaris col·laboren amb el Banc d'Aliments de les Terres de l'Ebre

Inici de la campanya de recollida d'aliments que està lloc als supermercats i al Mercat Municipal de Tortosa.
Inici de la campanya de recollida d'aliments que està lloc als supermercats i al Mercat Municipal de Tortosa. | Cedida
Redacció
04 de maig del 2018
Actualitzat a les 18:42h
El Mercat Municipal de Tortosa ha acollit este matí l'acte d'inici de la recollida d'aliments que es durà a terme avui divendres i demà dissabte a tots els supermercats de la ciutat. El coordinador del Banc dels Aliments a les Terres de l'Ebre, Òscar Ologaray, acompanyat de representants de les entitats socials i de la regidora de Serveis Socials i Drets Civils de l'Ajuntament de Tortosa, Maria Jesús Viña, han fet una crida a la participació en la recollida.

Ologaray ha explicat que "estem molt orgullosos de la implicació de la població, un cop més ha respost a la nostra crida i més de 700 voluntaris estaran repartits per tots els supermercats recollint les donacions. Des d'aquí vull agrair a cadascun dels voluntaris que dediquen dos hores a aquesta causa tan noble". El portaveu del Banc dels Aliments també ha destacat que "ara és el moment de demostrar com de solidària pot ser Tortosa: demano a tothom que, en la mesura del possible, s'aproxime al supermercat més proper i face el seu donatiu, des d'un litre de llet a un carro ple d'aliments, tota ajuda, per petita que siga, servirà per posar el plat a taula dels que més ho necessiten", ha afegit Ologaray, que també ha volgut recordar els aliments més necessaris: llet, oli, llegum cuit i conserves de verdura i de peix.

Per últim, el coordinador del Banc dels Aliments ha fet una crida a dignificar la pobresa: "Hem d'integrar plenament a la nostra societat les persones en risc d'exclusió". Si som capaços de cobrir l'alimentació d'una família, pot invertir els recursos dels quals disposa en activitats culturals i de lleure: "Estes famílies només se'n sortiran quan siguem capaços d'incorporar-les plenament a la societat", ha conclòs Ologaray.

Per la seva banda, la regidora de Serveis Socials i Drets Civils ha agraït la feina que fa dia a dia el Banc dels Aliments i ha destacat que "Tortosa és una ciutat solidària, ho ha demostrat en moltes ocasions, i de ben segur que ho tornarà a demostrar en esta recollida de primavera".