Trens Dignes insta a la Taula de Mobilitat de l'Ebre a començar a treballar deu mesos després de la seua constitució

La plataforma denuncia que fa tres mesos que a l'estació de Tortosa no es poden comprar bitllets de llarga distància ni pagar amb targeta per l'avaria d'un ordinador

Els representants de la plataforma Trens Dignes en roda de premsa a la seu de CCOO a Tortosa
Els representants de la plataforma Trens Dignes en roda de premsa a la seu de CCOO a Tortosa | ACN/Anna Ferràs
ACN
03 de maig del 2018
Actualitzat a les 16:58h
La plataforma Trens Dignes ha exigit a la Taula de Mobilitat de les Terres de l'Ebre que es pose a treballar, faça propostes per tenir "l'estratègia territorial" llesta per quan hi haja un Govern efectiu, i que presente les queixes oportunes i solucione els problemes actuals del sistema ferroviari al territori. Un dels darrers greuges que denuncia la plataforma, i que considera que també hauria d'haver fet la Taula de Mobilitat, és la impossibilitat, des de fa tres mesos, a l'estació de Tortosa, de comprar bitllets de llarga distància o pagar qualsevol tiquet amb targeta bancària. L'excusa que els ha posat Renfe és l'avaria en un ordinador.

Trens Dignes considera que la Taula de Mobilitat ha de posar-se a treballar malgrat el 155 i la destitució del conseller Josep Rull i delegat del Govern ebrenc, Xavier Pallarès. De fet, han posat com exemple els darrers acords presos per l'ATM del Camp de Tarragona per instar a la Taula de Mobilitat de l'Ebre a reunir-se i passar a ser alguna cosa més que un organisme per "desactivar" la societat civil.

La plataforma Trens Dignes ha defensat que malgrat no hi puguen assistir alguns integrants, com el conseller destituït de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, o el delegat del Govern a les Terres de l'Ebre, Xavier Pallarès, la Taula de Mobilitat de les Terres de l'Ebre ha de posar-se a treballar seriosament per quan es puguen desenvolupar les estratègies de mobilitat al territori, "la feina estiga feta". "Es poden reunir encara que en falten. El país ha de tirar endavant i si ho fem els ciutadans els càrrecs públics també ho han de fer", ha dement Monte Castellà, portaveu de al plataforma. "L'article 155 no és excusa. És cert que afecta i no en som aliens però no pot ser una excusa per fer la feina que has de fer", ha afegit. 

De fet, Trens Dignes ha posat com exemple els darrers acords de l'ATM del Camp de Tarragona, de fa només dues setmanes, on el Departament de Territori Sostenibilitat i cinc ajuntaments tarragonins can pactar noves infraestructures com l'estació intermodal, la implantació del tren-tramvia des de Cambrils fins a Tarragona i Reus o una nova connexió al nord de Tarragona. "El Camp de Tarragona aconsegueix millores amb Territori, el mateix Departament que ara no ens està fent cas a nosaltres, amb la connivència dels polítics del territori que no han fet res", ha lamentat Castellà. "No ens han trucat ni una vegada. Amb una ATM això no passaria perquè formaríem part del consell i hauríem demanat una reunió. Ara l'hem de demanar des de fora", ha insistit. 

Trens Dignes dona per superat el període de "confiança" i torna a agafar les regnes de la situació. "Passen els mesos i no hem vist que hagen fet gaire feina i ha arribat el moment d'agafar les estirades de la situació", ha defensat la portaveu. La plataforma també ha recordat que la creació de la Taula de Mobilitat no desactiva el moviment cívic. "Esperàvem, entre parèntesis, amb cert marge de confiança, a veure que feien però es moment que surten a reivindicar tot això que estem fent nosaltres, ens trobaran al costat", ha assenyalat. De fet, Trens Dignes ha tornat a oferir la seua experiència i coneixement sobre el tema i es mantenen disposats a ajudar amb propostes i consells. "Que es reunisquen, i una vegada feta la proposta, ja protestarem si no se'n surten davant del govern central i Renfe", ha dit Castellà. 

Una nova estació en perill

Trens Dignes també ha alertat que Renfe puga estar deixant morir expressament l'estació de Tortosa. Ho sospiten perquè fa tres mesos que per l'avaria d'un ordinador ni s'hi poden comprar bitllets de llarga distància ni es pot pagar amb targeta bancària cap tiquet. "No se soluciona i pensem que calia denunciar-ho perquè afecta els treballadors, els usuaris i el territori perquè és una estació prou capital com perquè estiga en esta situació tan minvada", ha explicat la portaveu Montse Castellà.