Ferran Bel: «el nivell d'execució dels pressupostos estatals és tan baix, que és com si 1 de cada 3 anys no invertissen res»

El PDeCAT presenta 40 esmenes amb un import total de 112 milions d’euros, amb l’objectiu d’intentar corregir uns pressupostos que reflecteixen "el lamentable menyspreu de PP i C's" cap a les Terres de l'Ebre

El portaveu econòmic del PDeCat, Ferran Bel, durant la roda de premsa.
El portaveu econòmic del PDeCat, Ferran Bel, durant la roda de premsa. | Cedida
Redacció
03 de maig del 2018
Actualitzat a la 13:35h
El portaveu econòmic del Partit Demòcrata al Congrés i exalcalde de Tortosa Ferran Bel, ha analitzat este matí en roda de premsa les partides que els Pressupostos General de l’Estat destinen a les Terres de l’Ebre i ha posat de relleu que “no contemplem cap inversió significativa per al territori”. A més, el nivell d’execució de les partides que s'hi acaben destinant "és tan baix, que és com si un de cada tres anys no invertissin res", ha etzibat.
 
Tal com ha detallat, estos pressupostos assignen un total de 35 milions d’euros al territori, dels quals un 90% es destinen a la descontaminació de l’embassament de Flix i al magatzem temporal centralitzat d’Ascó, “les quantitats que venen reflectides per estos conceptes han estat pressupostades en exercicis anteriors i no han estat executades”, ha afegit Bel.
 
Les 40 esmenes del Partit Demòcrata, que ascendeixen a 111 M d’euros, se centren en el Ministeri de Foment, en el d’Agricultura i Medi Ambient, i en el de Cultura. En l’àmbit de les infraestructures viàries, a més d’impulsar l’A7, per a la qual només hi ha pressupostats 500.000 euros, també hi ha esmenes que fan referència a la gratuïtat i bonificació de l’AP7 i diferents actuacions a la N-420. Pel que fa a les infraestructures ferroviàries, més enllà d’impulsar i accelerar l’actuació entre Vandellòs i Tarragona, també hi ha actuacions en estacions de trens com ara Tortosa, Riba-roja, Flix i Ascó.
En el camp del Medi Ambient, les esmenes prioritzen actuacions al Delta de l’Ebre, així com accions en l’àmbit de costes. També hi ha un increment de dotació per accelerar l’obra de la descontaminació de l’embassament de Flix, així com un conjunt d’esmenes a efectes de dotar de recursos a ajuntaments per fer actuacions en l’àmbit del patrimoni, com ara Tortosa, Arnes, Horta de Sant Joan o Móra d’Ebre. Una vegada més, també s’han presentat esmenes per recuperar la dotació pressupostaria que havia tingut altres anys, per part de l’Estat, l’Observatori de l’Ebre, així com una nova dotació per a la Fundació del Museu del Ferrocarril de Móra.
 
En aquest sentit, Bel ha refermat que “és lamentable el menyspreu que tenen el PP i C’s per les Terres de l’Ebre”. “Un cop més les eternes promeses de ‘pluja de milions’ de Rajoy no s’han vist plasmades en els pressupostos”, ha conclòs el diputat.