Arrenca la cinquena edició de festival d'intervencions efímeres als patis de Tortosa A Cel Obert

El tema vehicular de l'edició 2018 serà el Moviment

Una de les propostes que es poden veure en el marc del festival 'A Cel Obert' a Tortosa
Una de les propostes que es poden veure en el marc del festival 'A Cel Obert' a Tortosa | Ajuntament de Tortosa
ACN
30 d'abril del 2018
Actualitzat a les 16:01h
L'Ajuntament de Tortosa ha convocat la cinquena edició del festival d'Intervencions Efímeres als patis de la ciutat, A Cel Obert. Les accions artístiques es faran als patis del Convent del Palau Montagut, del Reial Monestir de la Puríssima Concepció Victòria, de Sant Jordi i Sant Domènec, de Sant Jaume i Sant Maties i l'espai del Passatge Franquet, seran objecte de diferents accions artístiques.

En cada edició d'A Cel Obert s'establix un tema vehicular amb l'objectiu de buscar coherència i vinculació entre totes les instal·lacions. La proposta per a l'edició de 2018 és el Moviment. El jurat seleccionarà cinc projectes guanyadors, que rebran una dotació de 1.500 euros per poder executar la seua obra. Estarà format per la JelenaI Prokopljević, arquitecta investigadora representant de l'ArquinFAD; la Pilar Lanau, directora de l'Escola d'Art de la Diputació a Tortosa; la Marian Marín, directora d'ESARDI i Cristina Bestratén, arquitecta cocreadora del festival A Cel Obert. A més dels patis anomenats i les intervencions finalistes, altres espais, allotjaran diverses instal·lacions d'artistes invitats. 

El concurs va dirigit a creadors -persones físiques o col·lectius- de diferents àmbits de l'art i del disseny, que amb les seues propostes d'instal·lacions efímeres busquen establir un diàleg entre l'arquitectura més clàssica i les obres d'art més contemporànies. Estes obres invitaran als visitants a reflexionar i experimentar noves percepcions. El termini per presentar les propostes finalitza el dia 3 de juny de 2018.