Arrenca la marxa Camins per la Llibertat a les Cases d'Alcanar amb previsió de superar el miler de participants

La caminata arribarà diumenge a Montserrat, una nova acció en solidaritat amb els presos polítics i exiliats

Els participants a la marxa Camins per la Llibertat just en el moment que han començat a caminar a la zona de la Roca Tallada de les Cases d'Alcanar.
Els participants a la marxa Camins per la Llibertat just en el moment que han començat a caminar a la zona de la Roca Tallada de les Cases d'Alcanar. | ACN
Redacció
27 d'abril del 2018
Actualitzat a les 18:18h
Una trentena de caminadors ha iniciat a les dos de la tarda la marxa Camins per la Llibertat que arribarà diumenge al migdia al monestir de Montserrat. Des de la zona de la Roca Tallada de les Cases d'Alcanar, al Montsià, i acompanyats per un estendard amb la cara de Jordi Sànchez, ha començat a caminar el testimoni que ha de portar diumenge, centenars de missatges de suport a les famílies. Es tracta d'un bloc on s'aniran escrivint paraules en defensa de la llibertat en cadascun dels 17 trams que conformen la marxa, un per cada pres o exiliat i un dissetè per demanar l'alliberament dels empresonats. La planificació preveu que alguns trams es facen corrent i altres a peu. Els organitzadors confien que la xifra d'inscrits, de moment 700 persones, es dispare i supere el miler de participants, a més dels actes que se celebraran a cada municipi pels quals passa la marxa.

De fet, la marxa ja ha estat rebuda a la Ràpita per un centenar de persones, que han pres el relleu als corredors. El punt de trobada ha estat un indret especialment simbòlic, la plaça 1 d'octubre, davant del Pavelló Firal on la jornada del referèndum es va produir una violenta càrrega policial. Els participants han marxat cap a Amposta, el següent punt d'avituallament, des d'on continuaran cap a Tortosa i Roquetes, un altre dels punts emblemàtics, per la violència policial que es va produir l'1 d'octubre. Tot seguit, continuaran per Aldover, Benifallet i Rasquera cap a Vandellòs, amb destí final a Montserrat, on esperen arribar diumenge.

Esta acció està organitzada amb el propòsit de donar suport a la cursa Kms per la Llibertat, que també ha sortit del Parlament per recorrer més de 800 quilòmetres i fer als presos polítics i exiliats el desig de llibertat i de solidaritat de Catalunya amb tots ells.

"Creiem que, finalment, arribarem a les mil persones fen el recorregut. Però l'impacte serà força més important. Molts pobles s'han bolcat: hi haurà gent que no farà tot el tram però ens rebran amb grallers, castellers, corals. Les entitat socials de diferents pobles ens donaran la benvinguda als participants del tram. Això eixampla més aquest clam de volem democràcia i lliberta", ha explicat Jordi Bort, regidor de l'Ajuntament d'Alcanar i també organitzador de la iniciativa. "No es tracta només que una o dos persones facen tot el recorregut. No és el projecte d'una persona: hi intervé tota la societat. Tothom ha volgut ser partícip de la iniciativa amb poques hores", ha reflexionat, per la seua banda, Fernández, tot recordant que el nom de Camins de la Llibertat reflectix la voluntat de voler a donar a conèixer la veu dels participants, reivindicar la "lliure expressió" fent una activitat "que ens agrada", més enllà de les posicions polítiques de cadascú.