Territori adjudica el projecte d'una nova carretera entre Riba-roja d'Ebre i la Granja d'Escarp

La nova infraestructura tindrà una longitud de 27 quilòmetres, quan l’itinerari actual en té uns 50

Plànol amb la traça de la nova carretera que enllaçarà Riba-roja d'Ebre amb la Granja d'Escarp
Plànol amb la traça de la nova carretera que enllaçarà Riba-roja d'Ebre amb la Granja d'Escarp | Cedida
ACN
26 d'abril del 2018
Actualitzat a les 19:56h
El Departament de Territori i Sostenibilitat ha adjudicat la redacció del projecte constructiu d’una nova carretera entre Riba-roja d'Ebre i la Granja d'Escarp (Segrià), que permetrà millorar la mobilitat comarcal i l’accessibilitat de diverses poblacions. La nova via tindrà una longitud d’uns 27 quilòmetres, quan l’itinerari per la xarxa actual en suma prop de 50. S’estima que l’obra comportarà una inversió de 40 milions d'euros.

a nova carretera, molt reclamada pel territori, permetrà connectar més directament aquests municipis, escurçar recorreguts, millorar les condicions en la conducció i dotar d’una altra sortida a Almatret, que a dia d’avui només està comunicada per l’LV-7046. Així mateix, per a la població de Riba-roja d’Ebre, la carretera representarà una nova comunicació cap al nord-est.

Actualment, la comunicació entre Riba-roja d’Ebre i la Granja d’Escarp es duu a terme mitjançant la C-12 (Eix de l’Ebre) des de Riba-roja d’Ebre a Maials i la carretera C-45 de Maials a Seròs. A partir de Maials, la carretera LV-7046 permet accedir a Almatret i a partir de Seròs, la carretera LP-7041 permet arribar a la Granja d’Escarp.

La secció de la nova carretera serà de vuit metres i estarà formada per dos carrils de 3,5 metres i dos vorals de 0,5 metres d’amplada. El traçat s’inicia al pont sobre l’Ebre de Riba-roja i finalitza en una rotonda de l’LP-7041, que dona entrada a la Granja d’Escarp. A més dels municipis esmentats, també abasta els d’Almatret i Seròs. 

Tres trams

De sud a nord, la via es dividirà en tres trams. El primer, entre Riba-roja i Almatret tindrà 8,7 quilòmetres de longitud i és el que presenta un tram d’orografia més complex, en concret al sud d’Almatret. En este àmbit, es preveu la construcció d’un fals túnel d’uns 190 metres.

El tram central, a Almatret, tindrà 3,8 quilòmetres de longitud. Part del seu traçat, uns 1,5 quilòmetres, es recolzarà sobre l’LV-7046 i, posteriorment, enfilarà en direcció nord mitjançant una nova traça.

El tercer tram, del nord d’Almatret fins a la Granja d’Escarp, tindrà uns 14,5 quilòmetres de longitud. Este tram salvarà la zona central de la serra de Picarda passant per la seua vessant est. A l’inici d’este tram, es preveu la construcció d’un pont sobre el barranc de la Vall de la Vila, amb una longitud d’uns 170 metres. Este tram s’acabarà a la rotonda existent situada a l’LP-7041, prop del riu Segre. La darrera part de la nova carretera farà també de variant de la Granja d’Escarp.