El Parc Natural del Delta de l'Ebre analitzarà la brossa marina dipositada en 3.000m² de platja a Sant Jaume d'Enveja

El Parc és una de les 20 àrees marines protegides de tota la Mediterrània escollides per estudiar com evitar les escombraries, dins del projecte europeu ACT4LITTER

La platja del Serrallo a Sant Jaume d'Enveja
La platja del Serrallo a Sant Jaume d'Enveja | http://www.santjaumeturisme.cat
Redacció
25 d'abril del 2018
Actualitzat el 26 d'abril a les 10:16h
Tècnics del Parc Natural del Delta de l’Ebre duran a terme el proper dijous, 26 d’abril, una actuació a la platja del Serrallo de Sant Jaume d’Enveja que consistirà en mostrejar, classificar i analitzar brossa marina. L’acció forma part del programa “Mes de vigilància de la brossa marina” del projecte ACT4LITTER, que pretén sumar esforços amb diverses àrees marines protegides per lluitar contra la contaminació dels ecosistemes a la Mediterrània. Més enllà de recollir deixalles, es busca conèixer la composició de la brossa per actuar en les activitats humanes que la produisquen.
 
El passat mes de desembre ja es va analitzar la brossa en este mateix espai i en altres 20 punts de la Mediterrània situats a Albània, França, Grècia, Itàlia, Turquia i l'estat Espanyol. En aquell moment es van recollir 22.867 productes, amb una densitat mitjana d’1,2 elements per metre quadrat, xifra considerada relativament alta. A la platja Serrallo la densitat va ser menor, amb 0,03 objectes per metre quadrat, un 82% dels quals, de material plàstic.
 
La Mediterrània és una de les conques més afectades per la brossa marina a tot el món. Estes escombraries representen un problema persistent, amb un impacte negatiu sobre sectors econòmics vitals com ara la pesca, l'aqüicultura, la navegació i el turisme. Però, sobretot, suposa una amenaça sobre les espècies i hàbitats marins i un perill per a la salut de les persones.