La CUP impulsa una campanya per reclamar una escola bressol pública a Tortosa

La campanya que es farà durant els mesos d’abril i maig consistirà en un tríptic que arribarà a les llars de la ciutat, un acte al carrer i una moció al ple del mes de juny

Redacció
24 d'abril del 2018
Actualitzat a les 16:37h
La CUP considera que una escola pública és un servei bàsica la ciutat per a reduir les diferències socials i la desigualtat de gènere.
La CUP considera que una escola pública és un servei bàsica la ciutat per a reduir les diferències socials i la desigualtat de gènere. | Cedida
La CUP-Ae ha presentat este dimarts la campanya ‘Tortosa ciutat no té cap escola bressol pública. Volem escoles bressols públiques, ja! ‘, per demanar a l’equip de govern una escola bressol pública pel curs 2019-2020, segons explica el grup en una nota de premsa.

La campanya que es farà durant els mesos d’abril i maig consistirà en un tríptic que arribarà a les llars de la ciutat, un acte al carrer i una moció al ple del mes de juny. “Parlem d’un servei públic per cobrir una necessitat social. Ens preocupa que quan l’alcaldessa explica el seu projecte de ciutat, parle d’obres i de canviar la cara a la ciutat però sembla com si oblidés que a la ciutat viuen persones i estes tenen, tenim, necessitats. Una escola bressol és servei bàsic per una ciutat”, defensen els  cupaires, tot afegint que este servei “reduix les diferències socials” perquè com més “escolarització i educació més possibilitats de trencar el cercle de la pobresa estructural”.

En quant a la desigualtat de gènere, des de la CUP consideren que una escola bressol pública ajuda a disminuir “la desigualtat efectiva entre homes i dones”, perquè “són les dones les que tenen cura dels xiquets i xiquetes si no van a una escola bressol”. Pel que fa la gestió, el grup cupaire demana que siga directa i amb una tarifa social. “Per una escola bressol de 100 places, estem parlant d’una inversió social de poc més de 150.000€ en una ajuntament que té un pressupost de més de 35 milions d’euros, o quasi 70 milions si incloem les empreses municipals. No estem demanant res extraordinari”, conclouen.