Un brot de xarampió a l’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa afecta 10 persones

Cinc dles afectats són treballadors de l’hospital o d’empreses vinculades, mentre que els altres cinc són persones que han estat visitades al centre

Redacció
24 d'abril del 2018
Actualitzat a les 16:12h
Lesions típiques del xarampió
Lesions típiques del xarampió | Arxiu ND
L’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT) ha confirmat un brot de xarampió a l’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa. A data d’avui, hi ha 10 casos confirmats i 5 més de sospitosos, pendents de confirmació analítica. Dels confirmats, 5 són persones treballadores de l’hospital o d’empreses de serveis externs vinculades al centre, mentre que els altres 5 són persones que han estat visitades al centre o han estat amb alguna de les 5 persones anteriors. Tots els casos confirmats són de la mateixa cadena de transmissió.

El primer cas es va notificar el passat 22 de març en una treballadora del centre. Cap de les persones afectades ha requerit ingrés hospitalari i la malaltia cursa sense complicacions, segons informa l'ASPCAT. A tots els casos confirmats i als sospitosos se’ls han prescrit mesures d’aïllament als seus domicilis fins a passar el període de transmissió. Els serveis de vigilància epidemiològica de l’Agència de Salut Pública al Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre estan realitzant la investigació epidemiològica del brot amb plena coordinació amb la Unitat Bàsica de Prevenció de l’ICS, el servei de Medicina Preventiva de l’Hospital Verge de la Cinta i amb els serveis de prevenció de les empreses externes de cara a efectuar una vigilància activa de les persones treballadores i els seus contactes. A més, s'ha enviat informació a tots els centres sanitaris, recordant el protocol a seguir per al personal sanitari.

A Catalunya, qualsevol sospita de xarampió es notifica urgentment a la sots-direcció general de Vigilància i Resposta a Emergències de Salut Pública a través de la Xarxa de Vigilància Epidemiològica per tal de dur a terme precoçment les actuacions de control corresponents i limitar l'aparició de casos secundaris mitjançant l’adopció de mesures preventives adequades, en concordança amb les directrius de l'Organització Mundial de la Salut.