Investigat Pere Panisello en el marc d'una operació anticorrupció a l'Hospital de Jesús

Va ser detingut i, posteriorment, posat en llibertat després de prestar declaració en relació a presumptes delictes de prevaricació, falsedat documental i tràfic d’influències

S. Cabanes
24 d'abril del 2018
Actualitzat el 25 d'abril a les 11:44h
Pere Panisello al costat de l'actual president de l'EMD de Jesús, Víctor Ferrando
Pere Panisello al costat de l'actual president de l'EMD de Jesús, Víctor Ferrando | CDC
El jutjat de primera instancia i instrucció número 4 de Tortosa investiga suposades irregularitats en la gestió de l’Hospital de la Santa Creu de Jesús. Per ordre del mateix jutjat, la unitat especialitzada en anticorrupció dels Mossos d’Esquadra van detenir la setmana passada el conseller delegat de la societat municipal GESAT (Gestió Sanitària Assistencial de Tortosa) l’expresident de l’EMD de Jesús, Pere Panisello, i han requerit a l’Ajuntament de Tortosa informació sobre este societat, des de la qual es gestiona l'Hospital de Jesús, i sobre la Clínica Terres de l'Ebre.

Els Mossos van registrar el dimarts passat el despatx de Panisello a la recerca de documentació. Segons ha pogut confirmar l’aguaita.cat se l’investiga pels presumptes delictes de prevaricació, falsedat documental i tràfic d’influències. Després de prestar declaració en seu policial, Panisello va quedar en llibertat a l’espera de ser requerit pels estaments judicials. A més de Panisello, també esta previst que una desena de treballadors del centre presten declaració en qualitat de testimonis.

L’operatiu, del qual s’ha aixecat el secret d’actuacions, no ha transcendit fins a este dimarts, després de la celebració d’un consell d’administració de Gesat.

Segons informa l’Ajuntament de Tortosa en una nota de premsa, estes actuacions policials derivarien d'una denúncia interposada arrel d'uns acomiadaments disciplinaris duts a terme en els darrers mesos.

“L'Ajuntament de Tortosa com a propietari de la societat així com la mateixa entitat han facilitat tota la informació requerida i han expressat el seu més absolut respecte per les investigacions policials i judicials que es deriven en estos procediments”, exposa el consistori den una nota de premsa.  

Així mateix, l'Ajuntament ha expressat el seu “suport i màxima confiança” cap a Panisello, així com a tots els treballadors de les societats, alhora que desitja que es puguin “clarificar els fets al més aviat possible”.

El consistori ha informat de la situació en junta de portaveus i en el consell d'administració pertinent.