El cançoner dels Quicos, l'última obra de Francesca Aliern i «Ebre, relats d'una batalla», entre els ebrencs més venuts

Al costat dels autors locals, els llibres de contingut polític al voltant del 'procés' i el referèndum de l'1-O també han s'han situat entre els de major èxit comercial

Parada de llibres a la zona del Castell d'Amposta.
Parada de llibres a la zona del Castell d'Amposta. | ACN
ACN
24 d'abril del 2018
Actualitzat a les 9:06h
A les Terres de l'Ebre, autors ja reconeguts com a èxits de vendes en les diades dels últims anys encapçalen la llista d'autors locals més venuts durant aquest Sant Jordi. La xertolina Francesca Aliern, amb la seua última novel·la 'Darrere els seus talons', i 'Lo Cançoner. De la Terra de l'Ebre', el llibre amb les lletres les cançons de 25 anys de trajectòria Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries, han repetit com alguns dels títols més venuts. En esta ocasió, a més, també s'ha situat com un dels èxits d'esta diada a les Terres de l'Ebre una obra que presenta diverses peces de ficció d'autors sobre la batalla de l'Ebre, un dels episodis més cruent de la guerra civil, del qual enguany es rememoren els 80 anys: 'Ebre. Relats d'una batalla'.

Al costat dels autors locals, els llibres de contingut polític al voltant del 'procés' i el referèndum de l'1-O també han s'han situat entre els de major èxit comercial. 'Dies que duraran anys', de Jordi Borràs' i 'Nou homenatge a Catalunya', de Vicenç Partal, són alguns dels títols que han tingut una millor acollida a les Terres de l'Ebre, al costat d'autors mediàtics, com el periodista Antoni Bassas i el seu 'Bon dia, són les vuit'.

Pel que fa al camp de Tarragona, els lectors han apostat per 'Assassins del Camp' , un recull de relats curts de gènere negre a càrrec de quinze autors del Camp de Tarragona, i 'Hereus de Tàrraco. Tarragona Patrimoni Mundial', un assaig de Joaquín Ruiz de Arbulo, Ricardo Mar, José Alejandro Beltrán-Caballero i Ferran Gris. Els lectors també han apostat per la temàtica de l'excursionisme i han fet despuntar 'Tarragonès. 17 excursions a peu' de Xavier Martorell i 'Els 14 vuitmils d'Òscar Cadiach i Puig' de Francesc Joan. El recentment desaparegut Jordi Tiñena també ha atret l'interès de molts compradors amb la seva darrera novel·la, 'Joc d'Identitats'. En el camp culinari, han destacat els 'Codonys a l'armari' de Nani Nolla.