El grup Roba Estesa actuarà a les Festes Majors d’Amposta

El 19 d'agost, interpretaran entre altres les peces del seu últim disc, Desglaç

Imatge promocional de Roba Estesa
Imatge promocional de Roba Estesa | Promocional
Redacció
18 d'abril del 2018
Actualitzat a les 19:04h
El grup Roba Estesa actuarà a les Festes Majors d’Amposta el proper 19 d’agost, segons avança el propi septet a la seua página web. Roba Estesa és un grup del Camp de Tarragona format l’any 2011 i composat per dones que defensen una música festiva i combativa i que fusiona les músiques urbanes i festives amb la instrumentació i melodies folk. A la capital del Montsià, interpretaran entre altres les peces del seu últim disc, Desglaç, un disc que busca potenciar la lluita i la presència de la dona a gran escala i explicitar el poder d’una col·lectivitat.

Anteriorment, el grup va publicar el seu primer disc Descalces (Coopula Records), un disc que parla de la reivindicació de la realitat de gènere en el panorama musical, amb el qual va aconseguir el premi al grup revelació de la gala dels Premis Enderrock 2017, juntament amb altres dos altres premis de votació popular: millor disc de folk, i millor cancó de folk, per “Viu”.
Amb una concepció molt clara d’espectacle global, Roba Estesa unix performativitat, qualitat musical i posada en escena per convertir la cultura en un espai de transformació social.

El grup està format per Helena Bantulà (guitarra elèctrica), Clara Colom (acordió i veu), Clàudia Garcia-Albea (violí), Alba Magriñà (bateria), Neus Pagès (guitarra i veu), Gemma Polo (veu) i Anna Sardà (baix). Des de 2017 compten també amb Sandra Brake, una intèrpret en llengua de signes que participa activament en els directes.

El regidor de Festes d’Amposta, Ramon Bel, ha afirmat que “será una manera de tancar les Festes d’Amposta d’enguany de forma divertida i al mateix temps reivindicativa”.