L'alt cabal de l'Ebre dificulta la recerca del pescador desaparegut

Se sospita que en una boia de la desembocadura hi podria haver les xarxes i l'embarcació, però la riuada impedeix fer immersions

Imatge de l'helicòpter de Salvament Marítim que participa en les tasques de recerca del pescador desaparegut a Deltebre
Imatge de l'helicòpter de Salvament Marítim que participa en les tasques de recerca del pescador desaparegut a Deltebre | ACN / J. Marsal
Sofia Cabanes
18 d'abril del 2018
Actualitzat a les 12:26h
Salvament marítim continua este dimecres en les tasques de recerca del pescador de 32 anys que diumenge va desaparèixer quan va sortir a feinejar des del port de Deltebre. 

Ahir a la tarda es va localitzar una boia a la desembocadura de l’Ebre amb xarxes enganxades. Els equips de salvament sospiten que al fons d'esta boia hi podria haver l’embarcació. Bussejadors dels Bombers i de la Guàrdia Civil van intentar submergir-se, però degut als fortíssims corrents que registra l’Ebre per l’augment de cabal no van poder fer immersions i no les podran fer fins que milloren les condicions.

Mentrestant la recerca continua per terra mar i aire. Salvament marítim hi treballa amb una de les seues embarcacions, la Formalhaut, i el seu l'helicòpter Helimer 202. També s'han mobilitzat l'embarcació LS Mestral de Creu Roja.

Els equips rastregen la zona exterior del delta de l'Ebre, cap al mar i tot el tram final de riu, fins a la desembocadura. A més a més, s'ha desplegat un operatiu per terra.

L'home, un jove senegalès de 32 anys, va sortir a feinejar diumenge a les 8 del matí amb una barca de 5 metres d'eslora, de color blanc i sense cabina amb el nom d''Anaïs'. Sobre les 4 de la tarda, quan es va constatar que no tornava, es va avisar Salvament Marítim, que van iniciar la seua recerca.