ERC commemora este divendres a Gandesa el 87è aniversari de la proclamació de la República catalana

Les JERC lliuraran la Menció Joan Ferré a la poblacions de la Ràpita, Roquetes i Móra la Nova, en reconeixement a les persones que van defensar les urnes l’1 d’octubre davant la violència policial

Redacció
18 d'abril del 2018
Actualitzat a les 11:41h
1200_1524044433180420_Fraternitat_Republicana
1200_1524044433180420_Fraternitat_Republicana
La Federació de l'Ebre d'Esquerra Republicana de Catalunya organitzarà el proper divendres 20 d'abril diferents activitats per commemorar el 87è aniversari de la proclamació de la República catalana. Els actes es faran a Gandesa i començaran a les 19.30 h amb una xerrada a càrrec de la portaveu del partit i directora general de Joventut de la Generalitt de Catalunya, Marta Vilalta, al Casal de Joventut, amb el títol 'La República té nom de dona'
 
En acabar, a les 21.30 h, es farà el sopar homenatge a la Fraternitat Republicana, en el transcurs del qual es lliuraran els guardons a la Fraternitat Republicana a una persona o entitat de cadascuna de les quatre comarques de les Terres de l’Ebre, escollides per les federacions comarcals del partit. Estos guardons tenen com a objectiu homenatjar persones o entitats que han portat una trajectòria basada en la defensa dels valors republicans i la defensa de Catalunya.
 
Les Joventuts d’Esquerra Republicana de les Terres de l’Ebre lliuraran la Menció Joan Ferré a la poblacions de la Ràpita, Roquetes i Móra la Nova, en reconeixement a les persones que van defensar les urnes l’1 d’octubre davant la violència policial.
 
Finalment, en el transcurs del mateix sopar, es lliurarà el carnet del militant 500 a totes les persones que s’han afiliat al partit a les Terres de l’Ebre després de l’1 d’octubre i que han fet que en estos moments hi haja més de 500 militants d’Esquerra Republicana al territori.
 
"Els guardons a la Fraternitat Republicana és la manera que tenim d’agrir i reconèixer a persones i entitats del territori el seu compromís amb el país i els valors republicans", ha afirmat el president de la Federació de l’Ebre d’Esquerra, Alfons Montserrat. Segons Montserrat, "estos moments de repressió i injustícia, cal recordar que no són una situació nova en la nostra història política. Al llarg dels 15 anys que fa que lliurem estos guardons a la Fraternitat Republicana, hem homenatjat moltes persones que van patir situacions més difícils que les actuals i, malgrat tot, no van defallir, sinó que van persistir per aconseguir una societat més justa en una Catalunya lliure i sobirana".