Salvem lo Montsià torna a carregar contra Cemex per les «agressives» extraccions prop de La Ferradura

Acusen la multinacional mexicana d’endur-se un mínim d’un milió´de tones de terra fèrtil

Salvem lo Montsià denuncia la despossessió i extracció constant de terra fèrtil, l’espoli d’oliveres per part de Cemex
Salvem lo Montsià denuncia la despossessió i extracció constant de terra fèrtil, l’espoli d’oliveres per part de Cemex | Salvem lo Montsià
Redacció
16 d'abril del 2018
Actualitzat a les 16:26h
Salvem lo Montsià torna a criticar durament la cimentera Cemex per les seues extraccions de terra prop del jaciment arqueològic La Ferradura. Acusen la multinacional mexicana Cemex d’endur-se, “segons les previsions, un mínim d’1.000.00 de tones de terra fèrtil, que acaben afectant una superfície equivalent a 24 camps de futbol a molta profunditat, amb fort perill de liquidació de les aigües freàtiques més properes a la superfície de tota la foia d’Ulldecona”, expressen des de l’organització en un comunicat públic.

Ja fa anys que Salvem lo Montsià denuncia tant l’extracció constant de terra fèrtil de la serra com l’espoli d’oliveres. “En este sentit, no només ens importa que es malmeten éssers tan venerables com les oliveres monumentals o que estiguen en risc irreversible els treballs arqueològics en curs sinó que, per sobre de tot, ens importa la despossessió de la terra fèrtil, que la tornarem a necessitar molt més aviat del que molta gent es pensa”, afegixen.

El grup també ha criticat “l’excusa fal·laç de la restauració per part de l’empresa extractiva, que ho té tot de propagandístic i de greenwashing (engany o rentat d’imatge verd) i ben poc o res de real”. Tot afegint que “l’única restauració veritable és la que restaura tant l’aparença com el fons, és a dir, tornar-nos la terra que ens donarà de menjar en el futur. I això no ho farà Cemex”.