Els serveis d'emergències busquen un home desaparegut a la desembocadura de l'Ebre

Després de 24 hores, continua la recerca del pescador que va sortir diumenge al matí a recollir les xarxes

Un helicopter de Salvament Marítim.
Un helicopter de Salvament Marítim. | Salvament Marítim
Sofia Cabanes
16 d'abril del 2018
Actualitzat a les 18:51h
ACTUALITZACIÓ 17:40 hores: Continua la recerca del desaparegut al tram final del riu, de moment sense resultat

Ja són més de 24 hores les que porta desaparegut l'home que ahir va sortir a pescar, a la zona de la desembocadura del riu Ebre, i ja no va tornar. La desaparició va desencadenar un ampli dispositiu de recerca, que està sent coordinat per Salvament Marítim i en el qual participen també efectius d'emergències dels Mossos d'Esquadra, Bombers, la Policia Local de Deltebre, la Creu Roja i voluntaris de la Confraria de Deltebre.

A mitja tarda, segons ha informat Salvament Marítim, són quatre les embarcacions que rastregen tota la zona de la desembocadura de l'Ebre per mirar de trobar l'home, d'orígen senegalés i de 32 anys, que ahir al matí havia sortit amb una barca de cinc metres d'esola per recollir les xarxes. La maror dificulta les condicions de la recerca per via marítima. Per via aèria, l'helicòpter Helimar dibuixa un patró de recerca des de Riumar a la desembocadura i torna fent línies paral·leles a la costa. 

Les tasques de recerca continuaran mentre la llum diürna ho permeta i en cas que el pescador no siga localitzat, es rependran demà al matí, segons ha informat Salvament Marítim.
 
INFORMACIÓ 10:54 hores : Busquen un home desaparegut a la desembocadura de l'Ebre
Salvament Marítim (Salvamar) amb la col·laboració de Bombers, Mossos d'Esquadra, Policia Local de Deltebre i Creu Roja, participen en la recerca d'un pescador per la zona de la desembocadura de l'Ebre del qual no se'n sap res des d'ahir diumenge.

L'home, un jove senegalès de 32 anys, va sortir a recollir les xarxes ahir a les 8 del matí amb una barca de 5 metres d'eslora, de color blanc i sense cabina amb el nom d''Anaïs'. Sobre les 4 de la tarda, quan es va constatar que no tornava, es va avisar Salvament Marítim, que van iniciar la seua recerca. Ahir, ben entrada la nit, es van haver d'aturar l'operatiu:
 
Este dilluns a primera hora les tasques s'han reprès per terra, mar i aire. Salvamar ha mobilitzat les embarcacions Salvamar Achernar i Formalhaut, així com l'helicòpter, Helimer 202, que s'encarreguen de la recerca a la zona exterior del Delta. La creu Roja també ha enviat una embarcació. Mentre que per terra hi treballen, Bombers i Mossos. 
Els cossos d'emergències estan rastrejant la desembocadura i zones properes per mar i aire. La zona de recerca abasta des de Riumar i fins a la desembocadura. Per terra també s'està revisant el tram final del riu. En l'operatiu hi col·laboren també voluntaris de la Confraria de Deltebre.