Els Jardins del Príncep de Tortosa ja tenen la seua guia botànica

El llibre, de l’autora Susi Fernández, conté informació i característiques de cada espècimen del jardí, així com també la seua ubicació i propietats medicinals

Susi Fernández ha presentat el seu treball acompanyada per la representant de l'editorial Tartaruga Edicions; el regidor de Turisme de l'Ajuntament de Tortosa, Josep Monclús; i el representant del Consell Comarcal del Baix Ebre, Alfredo Ferré.
Susi Fernández ha presentat el seu treball acompanyada per la representant de l'editorial Tartaruga Edicions; el regidor de Turisme de l'Ajuntament de Tortosa, Josep Monclús; i el representant del Consell Comarcal del Baix Ebre, Alfredo Ferré. | Cedida
Redacció
12 d'abril del 2018
Actualitzat a les 16:08h
Tortosa compta des d'ara amb una nova eina per a descobrir i conèixer abastament el patrimoni natural municipal. L'autora M. Asunción ("Susi") Fernández ha presentat el seu treball en format llibre, "Guia Botànica dels Jardins del Príncep", acompanyada per la representant de l'editorial Tartaruga Edicions, del regidor de Turisme de l'Ajuntament de Tortosa, Josep Monclús, i del representant del Consell Comarcal del Baix Ebre, Alfredo Ferré.

"El llibre no només té l'objectiu de ser un reclam turístic, sinó que també vol ser una eina per a que els visitants no es perden cap detall de les curiositats del jardí", ha remarcat el regidor de Turisme, el qual, a més, ha destacat els esforços per promoure els actius turístics de Tortosa: "l'equip de govern -ha dit- de l'Ajuntament de Tortosa té la voluntat d'impulsar tota iniciativa interessant a fi i efecte de potenciar el turisme a la nostra ciutat".

La guia és dividix en cinc apartats, un per a cada sector dels jardins, i no només conté la informació i característiques de cada espècimen i on es troba ubicat, sinó que també fa referencia a les seues propietats medicinals: "Hem aprofitat la ubicació dels jardins en l'Antic Balneari del Porcar per parlar de les seues funcions medicinals, ja que, al cap i a la fi, era on la gent es venia a curar", ha afirmat la pròpia autora de la guia.

La varietat territorial de la flora és un dels elements més destacables del lloc, amb arbres provinents del continent africà com el Cedre Blau, d'Àsia com l'Evònim del Japó, de Sud-amèrica la Chorisia Speciosa o el Ginko Biloba, provinent també del continent asiàtic. Finalment, Asunción Fernández ha agraït a l'editora el treball portat a terme per aconseguir donar a llum a esta obra: "Vam començar el llibre a la tardor, i hem fet el seguiment durant totes les estacions per veure com evolucionava el jardí".